14 yaşında nasıl kilo alınabilir?

14 yaşıma girdim gireceğim. 39 kiloyum. 165-170 boyum var, kilo alamıyorum. Direk zarganayım. Ne yaparsam kilo alırım? Bayağı bir şey denedim bir işe yaramadı.
Ispanak falan geç bu işleri hocam. Tamam elbette her şeyi ye, hepsinin ayrı bir faydası var. Ancak bol bol kırmızı et tüketmen lazım.
Sabahları peynir, bal, kaymak ne buluyosan ye. Tabi bu işin en iyisi bir doktor ile görüşmek olacaktır.

Merak edip şuna baktım (ideal kilona 63 diyor!) :

Dosya Ekleri

• Screenshot_2024-05-25-15-17-25-888_com.android.chrome-edit.jpg
    299,8 KB · Görüntüleme: 30
Bol ekmek tüket, kalorili beslen. Ve gerekiyorsa pis beslen fastfood gibi abur cuburlar tüket. Cips, kola ne varsa göm. Sürekli yemek ye işte.

39 kilo olmasından daha büyük bir sorun mu yaratsın kendine bu nasıl bir tavsiye be olum

katılıyorum ama yağ kısmına asla katılamam. Protein ve karbonhidrat gıdaları tüketmeli. Yağ onu daha fazla vitaminsiz yapar.

katılıyorum ama yağ kısmına asla katılamam. Protein ve karbonhidrat gıdaları tüketmeli. Yağ onu daha fazla vitaminsiz yapar.
Yani bu arkadaşın mide sorunu varsa işler değişebilir. Çünkü doktora kilo alamama sorunu yaşayan çocuklar gittiğinde genelde gastroenteroloji bölümüne yönlendiriliyor. Şu an ülkede bu bölümden randevu bulmak çok zorlaştı zaten. Bu arkadaşta büyük bir D vitamini eksikliği sorunu da olabilir, bu doktorun bileceği iş.

Zaten protein ve karbonhidrat ağırlıklı beslense iyi bir şey. Bu çocuk çok zayıf olduğu için yağ alsa da onun yararına olacak zaten. 60 Kiloyu geçtikten sonra kendisi karar versin protein ağırlıklı beslenip beslenmeyeceğine. Ancak şu an yağlı beslenip hızlı kilo alması hızlı ve pratik bir çözüm. Ki 70 kiloyu geçmediği sürece o yağı yakması da çok kolay olacaktır, arkadaşın metabolizması da hızlıdır diye düşünüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…