14 yaşında nasıl kilo alınabilir?

14 yaşıma girdim gireceğim. 39 kiloyum. 165-170 boyum var, kilo alamıyorum. Direk zarganayım. Ne yaparsam kilo alırım? Bayağı bir şey denedim bir işe yaramadı.
Ispanak falan geç bu işleri hocam. Tamam elbette her şeyi ye, hepsinin ayrı bir faydası var. Ancak bol bol kırmızı et tüketmen lazım.
Sabahları peynir, bal, kaymak ne buluyosan ye. Tabi bu işin en iyisi bir doktor ile görüşmek olacaktır.

Merak edip şuna baktım (ideal kilona 63 diyor!) :
 

Dosya Ekleri

  • Screenshot_2024-05-25-15-17-25-888_com.android.chrome-edit.jpg
    Screenshot_2024-05-25-15-17-25-888_com.android.chrome-edit.jpg
    299,8 KB · Görüntüleme: 10
Çocuk vitaminsiz arkadaşlar. O kiloda direkt yağlı yağlı beslenip yağ kütlesi koymak zorunda. Muhtemelen de doktordan D vitamini ve B12 takviyesi alması gerekecek, tabi doktor uygun görürse. Fitness önermek ciddi anlamda saçma. Bu kardeşimizin metabolizmasını hızlı sayacak olursak o çocuk daha düzgün bile kilo alamıyorken, kas kütlesi koy demek saçma. Ayrıca çocuk 14 yaşında, 14 yaşında ağırlık altına girmek sağlıklı değil. Popüler kültür öğesi olduğu için ve 14 yaşında çok yapanın olması da bunu sağlıklı yapmaz. Spor yapacaksa düzenli basketbol ve yüzme yapmalıdır. Bu ikisinin fitnessdan daha fazla yararı var bu kardeşimiz için.
katılıyorum ama yağ kısmına asla katılamam. Protein ve karbonhidrat gıdaları tüketmeli. Yağ onu daha fazla vitaminsiz yapar.
 
katılıyorum ama yağ kısmına asla katılamam. Protein ve karbonhidrat gıdaları tüketmeli. Yağ onu daha fazla vitaminsiz yapar.
Yani bu arkadaşın mide sorunu varsa işler değişebilir. Çünkü doktora kilo alamama sorunu yaşayan çocuklar gittiğinde genelde gastroenteroloji bölümüne yönlendiriliyor. Şu an ülkede bu bölümden randevu bulmak çok zorlaştı zaten. Bu arkadaşta büyük bir D vitamini eksikliği sorunu da olabilir, bu doktorun bileceği iş.

Zaten protein ve karbonhidrat ağırlıklı beslense iyi bir şey. Bu çocuk çok zayıf olduğu için yağ alsa da onun yararına olacak zaten. 60 Kiloyu geçtikten sonra kendisi karar versin protein ağırlıklı beslenip beslenmeyeceğine. Ancak şu an yağlı beslenip hızlı kilo alması hızlı ve pratik bir çözüm. Ki 70 kiloyu geçmediği sürece o yağı yakması da çok kolay olacaktır, arkadaşın metabolizması da hızlıdır diye düşünüyorum.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı