14 yaşında protein açığını kapatmak için toz kullanılır mı?

toprak şen

Hectopat
Makaleler
1
14 yaşındayım. Liseye geçtim, yurtta kalıyorum ve protein ihtiyacımı alamıyorum. Boyum 148. Biliyorum, çok kısayım. Kilom 40. Sizce almam doğru mudur?

Son düzenleyen: Moderatör:
21 yaşındayım. 66 kiloydum 15 gün önce, spora başladım. Aynı besinlerle bol bol beslenmeye başladım, her gün 4 kilo aldım 15 günde. Boyunu uzatmak içinde merdivenleri parmak uçlarıyla zıplayarak çıkmaya çalış ve basketbol oyna. Süt ürünlerinden uzak dur. Düzenli beslenme - basketboll ile hem kilo alırsın hem de boyun uzar. Toza falan gerek yok, kas kütlesi olmadığı için oradan aldığın kilo doğrudan tuvalete gider.

Dostum daha 14 yaşındasın ne protein tozu ne açığı? Şu an sen protein tozundan ziyade beslenmen gerekiyor. Yaş 14 boy 148CM ve kilon 40 ise günlük 5 yumurta ve diğer besinler ile protein ihtiyacın karşılıyorsun. Senin amacın burada kilo almak.

Günlük 65 gr protein almam gerekiyormuş. 30'unu bile alamiyorum, ondan bahsediyorum acik derken.

30'unu nasıl alamıyorsun? Ne yiyorsun bir günde?
Ben de onu anlamadım. Günlük proteinden çok asıl sıkıntı 40 kilo olman. Fiyat açısından düşük gain içecekler yaparsan kendine daha faydalı olur senin için ama yurtta yapabilir misin bilmiyorum.

Sabah 1 yumurta. Ogle pilav, nohut, salata vb. Aksam patlican falan. Et yok fazla.

Yurtta kalmasam alacağım tavuk yumurta.

Bu soruyu Beden Eğitimi hocana sorar mısın? Cevabını merak ettim.

Proteinin sadece et veya yumurtada olduğunu sanmıyorsun umarım. Nohutta da iyi protein var, pilavda da var bir miktar. 3 öğün doyacak şekilde beslenip de 30 gramdan fazla protein alamaman imkansız gibi bir şey.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…