14 yaşında spor salonuna gidilir mi?

Georgy Zhukov

Hectopat
Yer
İzmir
Selamlar, boyum 177; kilom 87, bundan dolayı spor salonuna gidip yağ yakımını hızlandırmak istiyorum ve genel olarak kardiyo ve hafif olarak ağırlık çalışmak istiyorum, ağırlık çalışmak istememin sebebi yağ yakarken kas kütlesi kazanmak, ağırlık çalışmak bu yaş için zararlı gibi yazılar okudum, gerçekten zararlı mı?

Selamlar, boyum 177; kilom 87, bundan dolayı spor salonuna gidip yağ yakımını hızlandırmak istiyorum ve genel olarak kardiyo ve hafif olarak ağırlık çalışmak istiyorum, ağırlık çalışmak istememin sebebi yağ yakarken kas kütlesi kazanmak, ağırlık çalışmak bu yaş için zararlı gibi yazılar okudum, gerçekten zararlı mı?

Zararı falan yok, ekstra destekleyici toz kullanma, doğal beslen yeterli. İstediğin gibi yapabilirsin. Tabii gidip de alete 100kg takma :)

Hiçbir şey olmaz. Ağırlığın küçük yaş için zararlı olmasının nedenleri olarak kas kütlesi artacağından boy uzamasını engeller şeklinde söylenti. Ancak bunun için üst düzey ve çok ağır düzenli idman gerekli. Altında pestilin çıkmayacak şekilde ağırlık çalışmanda hiçbir sorun olmaz.

Yağı kasa dönüştüremezsiniz fakat GERÇEKTEN HAFİF KİLOLARLA ÇALIŞACAKSANIZ uzun vadede faydasını görürsünüz. Düzenli ve bol bacak egzersizleri + kardiyo yaparak yağ yakımını hızlandırabilirsiniz. Onun dışında, insanlardan görüp de 30 kaldırabileceğiniz aletlere/makinalara 100 kaldırırım diye gaza gelip kendinizi sakatlayacaksanız, yani kendinize hakim olamayacaksanız hiç başlamayın.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı