14 yaşında sporda kullanılabilecek supplementler nelerdir?

Doktor tavsiyesi mi bu? Böbrekleri yoracak boşuna. Kreatin seviyelerini yükseltmeye gerek yok hele ki o yaşta. Tabii karar sizlerin. Ama her açıdan olumsuz olacak.
O yaşlar da ben de kullanıyordum sıkıntı yok ayrıca creatin de +18 yaş gibi bir kısıtlama yoktur doğru miktarlar ve su tüketimin de 10-11 yaşın da ki çocuk da olsanız kullanabilirsiniz ve de doktor tavsiyesi değildir ilaç hiç değildir zaten kırmızı ette de bulunur fakat 4-5kg kırmızı et yemek yerine 2ölcek 5-6gr creatin alarak günlük creatin ihtiyacını kapatmak daha mantıklıdır üzerin de en çok araştırma yapılan supplementdir dediğim gibi gün de 5-6gr kullanıldığı ve 25-3lt altı su içmeye düşülmediği zaman herhan gibi bir olumsuz etki ortaya çıkartmaz.

Yani yağ oranim iyi benim kasdettigim BCAA eaa pre workout tarzi supplementlerdi.

Yani gerekli proteini alamiyorum tavuk ve benzeri seyler yapmayada üseniyorum.

Creatinin yağ oranı vb. şeyler ile alakası yok günlük alman gereken bir öge D vitamini, Omega3 gibi. BCAA ve eaa ya gelir isek ikisi de aşırı boş ürünler gereksizler, boş para israfları pre belki kullanabilirsin ki oda her gün alıncak bir şey değil hafif giriş seviye bir pre alıp bacak günlerin de spordan 10-15dk önce bir ölçek kullanabilirsin ayrıca günlük ihtiyacın olan proteini yemek dışın da karşılamanın başka bir yolu yok yemeden gelişemezsin gün de 10servis protein tozu kullansan da tavuğunu yemen lazım.

Son düzenleme:
Yani evet bende kreatin cok kullanmak istemiyorum ama dedigim gibi eger cok sorun olmayacaksa BCAA eaa tarzi urunleri kullanmak istiyorum.

Diger tarz supplementlerde aşırı kullanim disinda cok bir zarari var mıdır?
çok bir faydasını görmeyeceksin bcaa eaa nın falan. protein alamıyorum demişsin protein tozu al yeter.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı