14 yaşında yazılımcı olmak için üniversite okumuş olmaya gerek var mı?

Derslerin iyi ise ve LGS'den iyi puan alırsan Anadolu veya fen lisesine git ama ortalama ya da kötüyse meslek lisesinde bilişim bölümüne git, ben şu anda meslek lisesinde okuyorum ve bu sene hocalarımız bize özel olarak oyun yapmayı ve isteğe göre yapay zeka ile alakalı kod yazmayı öğreteceklerini söylediler tabii her okulda bu böyle değil yani meslek lisesine gidersen üniversite okumadanda iş sahibi olursun ama yine de üniversite okumak daha iyi.

Max hello world falan mı yaparsın bu işlerde gittiğiniz üniversite önemli (kendini geliştirmeyi ekstra çalışmayı falan saymıyorum kendini geliştirmeyen adama iş yok zaten) iyi bir üniversite sizi üniversite okumayanlara karşı önde başlatır ve iyi bir üniversiteden mezun olursanız öyle hello world ile kalmazsınız merak etmeyin.

Konu sahibi python öğrenmeye başlasın ve linux kursun. Zaten c dilini windows üzerinde geliştirmek saçmalık bence. Zaten şuanda en önemli olan 2 dil python ve c. Konu sahibi pythondan başlayabilir. Ama linux kurmasını tavsiye ederim.

Diploma önemsiz bence. Nasıl olsa özelde çalışacaksın, adam senin yapabildiğin projeleri gördükten sonra sana niye diploma sorsun ki üç beş sertifika göstersen de yeter. En faydalı bilgiye ulaşmak için şirketlerle görüş ve çalışanların niteliklerine göz at. Ben mühendislerin işçiden bir farkının olduğunu düşünmüyorum bu devirde. Yurt dışı düşünüyorsan önemli diploma.

Evet diploma önemli ama tek başına bir halta yaramaz. Önemli olan kendini geliştirip diploma almak. Yoksa üniversitelerde öğrettikleri ile max hello world yaparsın. Ama kimse diploma almadan iş vermez.
Hangi üniversitede Hello Wordle kalıyorsun ? Üniversite işi ülkemizde nedense artık hor görülmeye başladı.

Sınavlarda kağıt üzerine kod yazdırıldığı söyleniyor.

Diploma önemli. Diplomasız büyük projelere giremez.

Konu sahibi bunları hobiden öteye geçirip derslerinin önüne koyarsa patlar haberi olsun.

Teşekkür ederim yanıtlarınız için şu an zaten az çok Python çalıştım kendi halimde ama bakacağız bakalım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…