14 yaşında yazılımcı olmak için üniversite okumuş olmaya gerek var mı?

Meslek lisesi mezunuyum. Ben ve arkadaşlarım mühendislerden daha fazla bilgiye sahip olduğumuzu düşünmüyoruz. Tabii ki sizin de dediğiniz gibi mühendisler var. Fakat bir üniversite okumayanın verdiği emeği, üniversite okuyan verirse geride kalma imkanı sıfır.

İş bilir dedim teknik ve etrafım hep fabrikada çalışıyor arkadaş çevrem gerek staj olsun gerek meslek olarak ve oturup sürekli bunu konuşuyoruz yani bilemiyorum ya bize denk geliyor ya da ne bileyim

Üniversite diploması sizi diplomasız birine karşı 5-0 belki 10-0 öne geçiriyor gerek çevre olsun gerek bilgi olsun üniversitelerde artık sertifika aldırdıklarını da duymuştum ne kadar doğru bilmiyorum ama üniversite okuyan biri için süreç daha kolay ilerler.
Sokak başı üniversitelerinden bahsetmiyorum.

@Denizius124 bu arada çok haklı olmakla beraber influencer gazına gelip ben sigmayım ağaaaa diye gezip dropshipping yapıp saçma sapan platformlardan eğitimlere para yedireceğine yazılımla uğraşsın.

E tabii ki internetteki yalan dolanlarla uğraşmak yerine günde açsın bir iki saat kafasını dağıtsın bir şeyler kodlasın.

Çünkü insanlarda manyak gibi para kazanma baskısı var. 12 yaşında annesinden valorant skini isteyip almayınca unityle oyun yapıp para kazanma hayali kuranlar oluyor. Evet bende 12 yaşında yazılım la uğraşırdım o yaşta ne yapılabiliyorsa ancak para kazanmak gibi bir hedefim olmadı. Şu aralar liseye geçince biraz istemeye başladım.

E tabii ki internetteki yalan dolanlarla uğraşmak yerine günde açsın bir iki saat kafasını dağıtsın bir şeyler kodlasın.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı