1400 - 1500 Liralık Oyun Sistemi Tavsiyesi

Deniztorun

Hectopat
Katılım
26 Ocak 2014
Mesajlar
8
Herkese merhabalar.
Foruma yeni kayıt oldum takip ettim umarım konuyu doğru yere açmışımdır.
Laptop'um bozulduğundan beri yeni bir sistem dizmek hep aklımdaydı. Vatan üzeriden çoğu parçayı dizdim uyumluluklarını kontrol ettim fakat sürekli tereddütte kaldım ve sizin yardımcı olabiliceğinizi düşündüm.
Açılmış olan masaüstü sistem tavsiyelerine baktım fakat dediğim gibi karar veremedim.
Bilgisayar daha çok oyun destekli olsun istiyorum.



Anakart için herhangi bir fazla fikir belirtemedim çünkü bu yolla çok pahalı oluyor.
Kasa, PSU, RAM ve ekran kartı olarak fikrim kesin ve nettir. Tek çelişkide kaldığım parçalar dediğim gibi işlemci-anakart ikilisi.
HDD belli değil fakat laptop hard-disk'imi bilgisayara takmaya düşünüyorum fakat ileride bir HDD ve SSD almayı düşünüyorum.
28'inde İstanbul'a gideceğim. Dönüşüme denk gelecek şekilde Corsair kasayı İzmir adresime sipariş edeceğim. İzmir'e geldiğim de en yakın Vatan'a sizlerin fikirleri ile gidip bilgisayarımı toparlayacağım.
Eğer internette uygun ve uyumlu parçalar sınırı geçmeyecek şekilde bulursanız paylaşmaktan çekinmeyin. 1500 liradan 150 liralık kasayı çıkararak sistemi dizelim çünkü ilk önce kasayı sipariş ediceğim
Dediğim gibi sınır 1500 lira daha fazla olmasın lütfen.

Not : VGA destekli Samsung monitörüm var o yüzden monitör araştırmanıza gerek yok.

Lütfen bana dikkatli ve sabırlı şekilde yardımcı olunuz. Bundan daha iyi bir sistemi 2.5 yıl sonra anca toplayabileceğim. Konu biraz uzun oldu ama kusura bakmayın.
Yardımcı olacak herkese şimdiden teşekkürler :)
 
Biraz pahalı olacak 1866 mhz ama siz diyorsanız yapmaya çalışırım bir şeyler. Neden 1866 alınmalı sizce? Çok bir şey fark eder mi performans olarak falan? Oyuncu kriteri taşır mı? Sistem genel olarak nasıl?
Param elime geçtikçe arttırmalar yapıcağım zaten SSD, HDD, Ram ve fan arttırması gibi.
 
Biraz pahalı olacak 1866 mhz ama siz diyorsanız yapmaya çalışırım bir şeyler. Neden 1866 alınmalı sizce? Çok bir şey fark eder mi performans olarak falan? Oyuncu kriteri taşır mı? Sistem genel olarak nasıl?
Param elime geçtikçe arttırmalar yapıcağım zaten SSD, HDD, Ram ve fan arttırması gibi.

AMD işlemciler overclocksuz maksimum 1866 MHz destekler. Bu sebeple 1866 MHz önerilir. Oyunlarda FPS getirisi yoktur. Alırsanız iyi olur fakat almak da zorunda değilsiniz. Anakartı M5A97 r2.0 alın ve ekran kartınızı R9 270X veya GTX 660ti falan yapın. Sistem oyun için ileride yetersiz gelecektir.
 
Öneriniz için çok teşekkür ederim. Zaten okuduğum yere göre AMD işlemci alınıyorsa kesinlikle tam performans için 1866 mhz ram alınmalıymış. Anakart soket AM3+ diyor benim baktığım işlemci Soket 938 AM3 diyor AM3+ anakartı destekler değil mi?
Ekran kartı sınır için biraz pahalı zaten ram'e fazladan 30 lira ödemek zorundayım. Bundan dolayı erkan kartına o kadar para verebiliceğimi sanmıyorum. Olsun ilerki zamanlarda çıkabilicek oyunları ultra da değil high ta kaldırsın yada bazı özelliklerden kısalım. Sonuçta öğrenciyim ve hala annem ile yaşıyorum. Dediğim gibi üniversiteye geçerken daha iyi bir bilgisayar (yaklaşık 3800 TL) alıcağım bu alıcağımın ihtiyaçlarımı karşılamasını istiyorum sadece.

Edit:
4gb tek modül Kingston HyperX 1866 mhz ram buldum sizce nasıldır?

http://www.bilendenal.com/Urunler/k...-ddr3-1866mhz-bellek-khx1866c9d3-4g-2158.html
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı