1500 TL Oyun Sistemi Tavsiyesi

eeburak11

Kilopat
Katılım
25 Şubat 2015
Mesajlar
1.027
Çözümler
3
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba arkadaşlar, 1500 tl bütçem var.

Elimde 1 tb HDD, pegatron h61 anakart, i3 2100 işlemci mevcut. Ben bu donanımlarsan sadece HDD'yi kullanabileceğimi düşünüyorum. Anakart sizce iş yapar mı? 1500 TL ye kasa+güç kaynağı+ekran kartı+işlemci+RAM almayı düşünüyorum. Bilgisayarda oyun oynamayı planlıyorum. Ultrada oynamak istiyorum yeni çıkan oyunları. Bütçemi biraz daha arttırabilirim. Bu arada bilgisayarı bu hafta sonu topluyacağım yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Günceldir arkadaşlar, haftasonu alacağım için sistemi yardımcı olursanız sevinirim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bence Ekran Kartı Kasa Güç Kaynağı alın. İşlemci ve Anakart'ı sonraya bırakın. Çünkü 1500 liraya ultra biraz zor. Hem eldeki parçaları bir müddet daha kullanmış olursunuz. i3 2100 fazla abartmayayım R9 280'e kadar sıkıntısız çalışabileceğini düşünüyorum. R9 280x'in performansını bazı oyunlarda zaman zaman düşürecektir işlemci ama yinede Ultra ayararda 40 FPS üstü alacaksınız bu sistem ile. Bir kaç ay sonra da işlemci ve anakart alırsınız.

Sinerji.gen.tr En uygun fiyatlar bu sitede. Güvenilir bir sitedir.

1307.png
 
Son düzenleme:
Bu işlemci o ekran kartıyla darboğaz yapmazmı peki.Birde yukarıdaki sistemi ekran kartını arttırarak 1500 e tamamlayabilirmiyim.
 
R9 280x ile darboğaz yapacaktır ama aşırı fazla bir darboğaz oluşmaz. Seni 40 FPS'nin altına çekmez yani işlemci. 1300 lira yaptım çünkü yakın zamanda biraz daha üstüne para koyup 750-800 liraya birde işlemci anakart değiştirmen gerek yani i3 2100 ile tam performansını alamazsın Ekran Kartının. Ama 1500 lira bütçe ile sıfırdan sistem kurmaya kalksak bundan iyisi de olmaz yani.

Edit: Bu saatte yazman iyi oldu diğer arkadaşlarda gelip yorum yapacaklardır. @MF 'ın da fikrini almak istiyorum yanlış yönlendirmek istemem.
 
Son düzenleme:
Onu fark ettim sistem iyi bu hafta sonu bu sistemi toplayıp 2 ay 1 ay sonrada işlemci ve anakartı değiştiricem onlar için tavsiyen ne olur.
 
Hayır.

Darboğaz oluşması işlemci yetersizliğinden performansın düşmesi demektir. Sadece işlemci yeterince hızlı olamadığı için Ekran Kartını besleyemez ve FPS olması gerekenden daha düşük olur. Örnek i5 4460 ile aynı Ekran kartı 85 FPS veriyorsa sizin işlemciniz ile 45-60 arası gidip gelebilir çok yoğun CPU gerektiren yerlerde 30 FPS'nin altına saniyelik düşüşler yaşanabilir.
 
Saol kardeşim teşekkürler. Başka önerisi olan arkadaşlar varsa iyi olur ekran kartında başka alternatif olabilirmi gtx serisi.
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı