144 Hz 1 ms 1920x1080 Monitör Önerisi

_efsane

Hectopat
Daha fazla  
Efsane Cuma indiriminde 144Hz monitör alacağım. Bütcem 1300 TL, aklımdaki monitör AOC 24G2U ve AOC C24G1 curved daha çok aklıma yatıyor. Daha güzel duruyor ama kararsız kaldım PUBG oynuyorum performans benim için oldukça önemli. Turnuvalara falan giriyorum yani önerebiliceginiz en iyisi ne arkadaşlar?

AOC 24G2U özelinde parlaklık 250cd olması düşük değil mi?

Ben de black friday indirimlerinde 144 hz monitör alacağım ama. Oyun monitörü için (Pubg) nelere dikkat etmem gerektiğini bilmiyorum.

Pro. iseniz TN panel almanız yararınıza.

Dostum araştırdım ama inan net bilgi bulamadım. Foruma bir bakıyorum a'dan z'ye herkes IPS öneriyor, başka bir gün bir bakıyorum a'dan z'ye herkes TN panel öneriyor. Tam olarak olayı nedir ya? Ben de 1ms 144 hz monitör alacağım da ay sonu öğrenmek istiyorum. Bildiğim tek şey Curved almayacağım, kavis sevmiyorum. :D

Dostum araştırdım ama inan net bilgi bulamadım. Foruma bir bakıyorum a'dan z'ye herkes IPS öneriyor, başka bir gün bir bakıyorum a'dan z'ye herkes TN panel öneriyor. Tam olarak olayı nedir ya? Ben de 1ms 144 hz monitör alacağım da ay sonu öğrenmek istiyorum. Bildiğim tek şey Curved almayacağım, kavis sevmiyorum. :D
TN panel 1 MS muhabbetini en sağlıklı veren,İnput Lag konusunda başarılı ama renk kalitesi kaliteli olmayan monitörler.IPS paneller ise renk kalitesi gerçekten en iyisi olanlar ama MS konusunda sıkıntı yaşayan monitörler. Şimdilerde IPS monitörler de MS konusunda gelişti, başarılılar. CS-GO ve PUBG için TN şart gibi bişey tabi rekabetçi iseniz. Hikayeli oyunlar için ya da keyfine rekabetçi oyunlar için IPS daha mantıklı. Yani daha çok ihtiyaca göre karar verilecek bişey.

Çoğunlukla rekabetçi oyunlar oynamayı seven biriyseniz TN alın derim, onun dışında IPS alın.

Turnuva monitör TN'dir. Tartışması bile olmaz. XG2401 öneririm, renk açısından da gayet başarılı.
Tabi IPS kadar doğru renk vermesini beklemeyin.

Düşündüğünüz monitörlerin G-G gecikme süreleri 7 ms üzeri, profesyonel kullanımda 7 ms altı tavsiye ediliyor. Bunu da sadece TN panel ile görebiliyorsunuz. En düşük ayarlarda bile 2-3 ms'lerde kalıyor TN paneller.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı