144 Hz 1ms Monitör Önerisi

Karıştırmışım C24FG73 daha hızlı bir model.

Şöyle anlatayım pikselin hangi renkten hangi renge değiştiği önem taşıyor. GTG (Gray to Gray) dediğimiz bu yüzden 1 ms. Kabaca reklam. Ekranda ne kadar hareket varsa tepki süresi o kadar yükseliyor.

Bir pikselin tamamen renk değiştirmesi genelde 5-20ms arasında değişiyor, en hızlı TN paneller bile 5ms'in altına inemiyor. En azından ben hiç görmedim.

- AOC C24G1 modelinde bu 15ms civarında, Samsung C24FG73 modelinde ise 12-13ms civarında.
- Samsung modelin kötü yani ise 70-144Hz arası FreeSync aralığı bulundurması, AOC modelde 48-144Hz arası.
- İki monitörde de ghosting mevcut. AOC'ta QC (Quality Control) daha iyi, ölü piksel çıkma oranı daha düşük.
- İki monitör de ortalama 4ms Input Lag değerine sahip.
Tekrar merhabalar yeni konu açmak istemedim ve direk bu konudan devam etmek istedim. Önerdiğiniz monitörü alacaktım ancak İtopya hakkında çok fazla olumsuz yorum duyunca oradan almaktan vazgeçtim ki İtopya dışında ise monitörü satan site bulamadım. Kısacası bu monitör dışında önerebileceğiniz başka monitör var mı acaba?

Tekrar merhabalar yeni konu açmak istemedim ve direk bu konudan devam etmek istedim. Önerdiğiniz monitörü alacaktım ancak İtopya hakkında çok fazla olumsuz yorum duyunca oradan almaktan vazgeçtim ki İtopya dışında ise monitörü satan site bulamadım. Kısacası bu monitör dışında önerebileceğiniz başka monitör var mı acaba?
VA olarak herhangi bir MAG241 modeli veya AOC C24G1 güzel modeller. AOC C24G1'in tepki süresi biraz yüksek olsa da herhangi bir ghosting vs yok.

VA olarak herhangi bir MAG241 modeli veya AOC C24G1 güzel modeller. AOC C24G1'in tepki süresi biraz yüksek olsa da herhangi bir ghosting vs yok.
Peki MAG241 modelinde ölü piksel ve ışık sızması görülme oranı ne durumdadır? Birde bu monitörde G-SYNC açabiliyor muyuz? Son olarak bu monitörde tepki süresi ne durumda? FPS oyunlarında rahatsız eder mi?

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı