144 Hz/240 Hz 1 MS Monitör Önerisi

Öncelikle bunu sonuna kadar okudun mu? AHVA panel nedir, ne değildir?

Ayrıca QLED ve TN paneller haricinde 1ms panel yok. Zaten hiçbiri gerçek 1ms değil hepsi GtG.

Burada yeşile benzeyen iki tane renk tonu var.


Gray to Gray(GtG) yani griden griye. Tepki süresi buna göre ölçülüyor, grinin bir tonundan bir sonraki tona geçişteki tepki süresi. Eğer iki yeşil arasında ki ton farkı devasa ise oradaki tepki süresi 1ms olmuyor. Başka renkler arasındaki geçişlerde tepki süresi 1ms olmuyor. Takıntını sıfırla.

Gerçi bende takıntılıyım monitör konusunda. Ancak tek kısıma takıntılı değilim. Bütün halinde değerlendiriyorum, atıyorum şu arabanın motoru 3 bin cc olacak ve bunu hissettirecek gibi takmıyorum. Aynı 1ms olacak takıntısına benziyor.

Bunu da oku lazım olur: Monitörde bit nedir? FRC nedir? - TeknoSeyir
 
Son düzenleme:
Amazonda ki fiyatı 750 dolar,Türkiye fiyatı 4500 tl yine de sen bilirsin.Kolay gelsin olmadı bunu al
AOC 24" G2460PG 1ms 144Hz G-SYNC DPort USB 3.0 GAMING MONİTÖR
Şimdi oradan alırım onu sonra beğenmem etmem geri iadesi bir sürü iş olur hiç bulaşmak istemiyorum o yüzden yurt dışı ile
Dediğine gelecek olursam Dell'den bir farkının olduğunu düşünmüyorum o fiyatta. Sadece 1920x1080. Kaldı ki ben de yazımda belirttim 1080 çözünürlüğüne dönmekte istiyorum ama 240 Hz 1080 modeller bile var bilemiyorumm AGON AG241QG ile de yola devam edebilirim. Bundan memnun kalmazsam ki takıntılı adamım bunu da satılığa çıkartabilirim. Ürün daha sıfır dün elime ulaştı zaten her türlü parçası, kutusu, garantisi mevcut.
 
Dell markasının son revizyonlu halini bulabilsem alabilirim aslında belki daha az color banding vardır yada yoktur bilemeyiz de nereden bulabilirim acaba.
 
Bit kısmını yani renk konusunu evet okumuştum. Hani Color Banding aman aman çok rahatsız edici olmadığı sürece sıkıntı olmaz bana. Bu tepki testlerine gelirsek 27" Acer Predator Z1 Z271U - Specifications bu sayfadan mesela örnek bir model. Aşağıya inin biraz Minimum Response Time ve Average Response Time seçenekleri var. Minimum çoğunda evet 1 Ms yazıyor fakat Averaga kimisinde 4, kimisinde 3,5 olarak hesaplanmış. Burada her türlü modelin de çıkış yıllarına göre özellikleri mevcut buradan inceleyip bana önerebileceğiniz bir model olabilir mi düşük MS konusu bakımından.
Dell markasının son revizyonlu halini bulabilsem alabilirim aslında belki daha az color banding vardır yada yoktur bilemeyiz de nereden bulabilirim acaba.
Hiçbir fikrim yok.
 
Çöp monitör önermiyorum.
Hayır ben sitesi bakımından diyorum. Bu monitör örnekti. Siteden bakıp monitörlerin hepsi var oradan MS değerlerini inceleyebilmeniz açısındandı. Yoksa bu monitör söz konusu bile olamaz
 
"Çöp monitör önermiyorum. " Bu cümle ile linkteki monitörden bahsetmiyorum. QLED monitörler hariç tepki süresi düşük olan tek panel TN panel oluyor. O yüzden ms düşük diye çöp(TN) monitör önermiyorum. QLED olabilir ama, hatta süper olur.
Bana sadece tek kritere bakıp ona göre önerebileceğimi soruyorsun. Bu durumda mecburen tüm iyi monitörleri eleyip TN panelli monitörlerden birini seçmek zorunda kalırım. Bana söylediğin kritere göre sen kendinde seçebilirsin. Tek tek bak en düşük hangisi ise al o zaman. Yani mantıklı değil onu anlatmaya çalışıyorum. Oyun için her şeyden önce giriş gecikmesi önemlidir, yenileme hızı ve tepki süresinden en az 10 kat daha mühimdir.
 
Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…