144 Hz için HDMI yok yoksa Display Port mu?

B

Bulbasaur Ketchum

Ziyaretçi
Arkadaşlar başlıkta belirttiğim gibi aklımda sorular var. Alacağım monitör 144 Hz ve HDMI, D-Sub ve DP destekliyor. Ekran kartım ise DVI-D, HDMI ve DP destekliyor. Sizce HDMI ile mi yoksa DP ile mi bağlamalıyım. Benim bildiğim monitör DP destekliyor ise HDMI 144 Hz desteklemiyormuş. Yanlışım varsa düzeltir misiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşım HDMI ile bağladığında NVİDİA denetim masası üzerinde 60Hz gösteriyordu.
Display Port ile bağladığında 75Hz aldı.
Deneyin iki kabloyu kullanarak NVİDİA denetim masası üzerinden bakın Hz değerlerine.
İki kablodada 144Hz veriyor ise HDMI kullanın vermiyorsa Display Port kullanın.
Tam bilmiyorum bunu ama internette gördüğüm bir videoda display port eski olduğunu daha kötü kalite verdiği söylenmişti videoda.
Dediğim gibi tam bilgi değil.

DP kullan yanlış hatırlamıyorsam DP de ses iletilmiyordu. Ama kalite olarak HDMI den iyi. Kaldı ki monitörün free sync ise eğer v sync kullanmak istersen sadece DP desteği var.

Çok az istisnalar dışında HDMI ile 1920x1080 çözünürlükte en fazla 120 fps iletilebiliyor. 1920x1080 çözünürlükte 144 HZ için DP şart.
DP ile ses ve görüntü iletiliyor. Ben şu anda 1920x1080 çözünürlükte 144 HZ görüntü için DP kullanıyorum ve monitörüme ses de gidiyor. Bildiğinizin aksine Display Port daha modern bir arabirimdir.
DVI ile karıştırmayalım. DVI arabirimi HDMI arabirime göre eski olup DVI ile ses iletilmez.
Dijital arabirimleri kalite olarak sıralarsak: Display Port>HDMI>DVI
Bu arada belirtmekte fayda var: HDMI ve Displayport arabirimlerinin sürümleri var. Birisinin eski sürümü ile diğerinin yeni sürümünü kıyaslamak hatadır.
Kullandığının arabirimin sürümünün verdiği özellikleri kullanmak için:
Ekran kartının çıkışı, kullanılan kablo ve monitör o sürümü desteklemelidir. Taburenin üç ayağı gibi hepsi de aynı sürümü desteklemeli.

Son düzenleme:
Çok az istisnalar dışında HDMI ile 1920x1080 çözünürlükte en fazla 120 fps iletilebiliyor. 1920x1080 çözünürlükte 144 HZ için DP şart.
DP ile ses ve görüntü iletiliyor. Ben şu anda 1920x1080 çözünürlükte 144 HZ görüntü için DP kullanıyorum ve monitörüme ses de gidiyor. Bildiğinizin aksine Display Port daha modern bir arabirimdir.
DVI ile karıştırmayalım. DVI arabirimi HDMI arabirime göre eski olup DVI ile ses iletilmez.
Bu arada belirtmekte fayda var: HDMI ve Displayport arabirimlerinin sürümleri var. Birisinin eski sürümü ile diğerinin yeni sürümünü kıyaslamak hatadır.
Ekran kartının çıkışı, kullanılan kablo ve monitör o sürümü desteklemelidir. Taburenin üç ayağı gibi hepsi de aynı sürümü desteklemeli.
Bunu bilmiyordum teşekkürler, ben HDMI portunun daha iyi olduğunu biliyordum şimdi öğrendim.

DVI ile sesi alan ben:

BRUH

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı