144 Hz ile 240 Hz farkı çok anlaşılır mı?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Böyle birşey buldum.

Oyun için monitör almayı düşünüyorumç 144 Hz alsam 240 Hz ile arasında çok büyük farklar var mıdır?

Fark yoktur diyordum ta ki deneyimleyene kadar 240Hz alışınca diğerleri donuyor gibi geliyor bence al bilgisayarın 240FPS veriyorsa.

144 Hz oynanmamış birisinin heyezanı. Hayır yani 90 hzde durduran neydi onu anlamadım

144 Hz oynanmamış birisinin heyezanı. Hayır yani 90 Hz'de durduran neydi onu anlamadım

O sadece düşüncem bunu belirtmiştim teorik olarak yaklaştım oyun için ideal FPS 60 bazen oyundan oyuna degissede 90 ortalaması olabileceğinden yola ciktim. Az onceki attığım videodan yola çıkarak akıcılık da ciddi fark göremedim
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Sürekli olarak 60hz kullanan bir kullanıcı 144hz veya daha üst seviye bir modele geçtiğinden akıcılıktaki o farkı görebilecektir ancak sürekli olarak 144hz kullanan birisi 240hz modele geçtiğinde o farkı gözünle ayırt edebilmen düşük olmakta. Ancak özellikle FPS oyunlarında hz farkı siz farkında olmasanız bile ciddi anlamda fark yaratacaktır.

Ek olarak şu videonun sana fikir verebileceğini düşünüyorum.​

Doğrudur

144'den 165 geçince bile çok fark ediyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…