Bana göre 90 Hz üstü gereksiz oyunlar ortalama 60 FPS'de hareket ediyor ve bu oyun akıcılığı için yeterli. İllaki soruna gelecek olursak aradaki fark hissedilmez bile benim düşüncem insan gözü algilamaz zaten bu kadari abartı bence.
O sadece düşüncem bunu belirtmiştim teorik olarak yaklaştım oyun için ideal FPS 60 bazen oyundan oyuna degissede 90 ortalaması olabileceğinden yola ciktim. Az onceki attığım videodan yola çıkarak akıcılık da ciddi fark göremedim
Sürekli olarak 60hz kullanan bir kullanıcı 144hz veya daha üst seviye bir modele geçtiğinden akıcılıktaki o farkı görebilecektir ancak sürekli olarak 144hz kullanan birisi 240hz modele geçtiğinde o farkı gözünle ayırt edebilmen düşük olmakta. Ancak özellikle FPS oyunlarında hz farkı siz farkında olmasanız bile ciddi anlamda fark yaratacaktır.
Ek olarak şu videonun sana fikir verebileceğini düşünüyorum.
Sürekli olarak 60hz kullanan bir kullanıcı 144hz veya daha üst seviye bir modele geçtiğinden akıcılıktaki o farkı görebilecektir ancak sürekli olarak 144hz kullanan birisi 240hz modele geçtiğinde o farkı gözünle ayırt edebilmen düşük olmakta. Ancak özellikle FPS oyunlarında hz farkı siz farkında olmasanız bile ciddi anlamda fark yaratacaktır.
Ek olarak şu videonun sana fikir verebileceğini düşünüyorum.