144 Hz ile 60Hz farkı nedir?

Rekabetçi oyunlar oynayan ve monitör sınırına takılan kişiler farkı hisseder. Benim gibi hikaye tabanlı ya da gecikmenin çok önemli olmadığı oyunlar oynayan kişiler için olmazsa olmaz bir şey değil. Fazla FPS göz çıkarmaz ama herkes için de şart değil.
 
Arkadaşlar konudan bağımsız soruyorum 80-90 FPS aldığım bir rekabetçi oyununda 144 Hz monitör alsam o oyunda 144 Hz mi olmuş oluyorum. Yani demek istediğim FPS'im 144+ olmasa bile 144 Hz alınır mı?

Yok 90 Hz alırsın:D ne kadar FPS alirsan o kadar akicilik sağlar 144e kadar.

Yani benim bildiğim boyle :D
 
E-spor seviyesi hariç competitive oyunlarda abartılan bir konu yıllardır 60Hz ile oynadım çıkacağım son ranklara ulaştım. Ama tabi hissi farklı oyun sana 144Hz'de ayrı bir keyif veriyor.
 
60Hz laptop ve 144Hz bilgisayarım var 60Hz kasıyor gibi geliyor oyunlarda da çok etki eder mesela 60Hz oynarken karşıdaki 144Hz ise şöyle diyebilirsiniz = Görmeden öldüm
 
Evde TV'ye bağlı PC. Haliyle tazeleme hızı 60. İlk zamanlar gözüm kanlandı. TV'den mi bilmiyorum ama gerçekten gözüm kanlandı. FPS oyunu zaten oynanılmaz. Ama hikayeli oyun fena olmuyor. Öncesinde 240Hz monitör kullanıyordum. Satmak zorunda kalmıştım. Ondan buna geçince berbat hissettirdi. Şimdi Sahibinden'de XL2411K monitör buldum uygun fiyata onu bekliyorum. Göz sağlığınız içinde kesinlikle 60Hz monitör kullanmayın. Minimum 75Hz olsun emin olun o bile çok bariz fark ettiriyor.
 

Geri
Yukarı