144 Hz Monitör FPS'yi Arttırır mı?

FPS artışı monitöre bağlı değildir. Ekran kartı, işlemci gibi parçalara bağlıdır. Günümüzdeki çoğu Monitör 60 hz dır. Hz demek, saniyede ekrana kaç kare gelmesidir. 60 hz lık bir Monitör ile isterseniz 200 FPS alın, bunun etkisini göremezsiniz, hatta v-sync açmak zorunda kalırsınız yırtılmalardan dolayı.

144 hz alırsanız ve 144 FPS alabiliyorsanız bunu hissedersiniz. Ama lol için pek de gerekli olduğunu düşünmüyorum ben 144 hz nin. Daha çok bf4 gibi fps oyunları için alınmalıdır ama karar size kalmış.

Profesyonel düzeyi hedefleyen en azından tr challenger eu diamond gibi bir ligdeyseniz işinize yarar. Sonuçta rakibin hareketlerini daha akıcı göreceğiniz için daha iyi reflexler gösterebilirsiniz. Arkadaşım 144hz monitörü aldıktan sonra skill shot tutturma oranında çok büyük fark yaşadı. Fps artışı sağlamaz ama zaten 750ti sahibi iseniz lolde çok rahat 150 fps alırsınız.

144 Hz'nin faydasını sadece online oyunlarda görürsünüz. Ekranın harekete tepkileri çok iyileştiği ve hareketleri daha akıcı gördüğünüz için karşıdaki kişiye göre az bir avantaj sağlarsınız, hareketli nesneleri gözünüzle takip etmeniz çok az daha kolaylaşır. Online fps oyunu oynamıyorsanız 144 Hz monitore ihtiyacınız olduğunu düşünmüyorum. 60 Hz gayet yeterlidir. Ayrıca 144Hz monitörün kullanılacağı sistemin o yüksek fps lere çıkabilmesi gerekir. Sizin sisteminiz Full HD'de buna uygun değil.

İlk mesajımda dalgınlıkla ekran kartınızı görmemişim kusura bakmayın sisteminiz zaten 144fps yi destekleyecektir diye düşünüyorum. Ben 765m ekran kartlı notebookumla bile 200fps alabiliyorum serbest kareye alınca. Yani monitörün size ekstra fps vermesine ihtiyacınız yok. Şunu da belirteyim ülkemizde lol oynayan profesyonel oyuncuların hepsinde bile evinde 144hz monitör yok. Thaldrin evinde 60hz monitör kullandığını söylemişti yayınında. Gaming houselarda 144 kullanıyor oyuncular genelde. Bunun sebebi birazda maddiyat tabi.

Merhaba arkadaşlar. Sorum şöyle ;
R9 380 4GB Amd ekran kartım var. League of legends oynuyorum. 144 hz'lik bir monitör almayı düşünüyorum. Fps'de artış sağlar mı, bir yararı olur mu? Düşündüğüm monitör bu ; ASUS 24" VG248QE 1ms 144Hz Full HD HDMI+DP 3D Gaming Monitör teşekkürler.
144hz 1ms veya 2ms mönitörler sadece hızlı hareketlerde ve oyunun akışında ortaya çıkar mesela lol'de bir karakterin skill i 60hz de bulanık görünür ama 144hz de gidişini fark edebilirsiniz. Oyunu çok ciddi oynuyorsanız skilleri hareketleri rahat görmek adına alabilirsiniz.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı