- Makaleler
- 7
Daha fazla
Ben kağıt ustü alırım kullanıcı yorumu ile ve özellikleri ile önerdim.
Özelliklere bakarak önermekle kağıtüstüne bakarak önermek aynı şey zaten?

İki saat üstte ne anlattım atmosferi okumadınız mı? IPS monitörlerde.
1ms reaksiyon süresi standart çalışma (gerçek veri göstermez)
1000:1 kontrast standart bozulma (gerçek veri göstermez)
300CD'nin yazması bu değeri büyütmez.
%130sRGB yazması bu değeri büyütmez.
Özelliklerde Fast IPS veya Rapid IPS vs yazması da monitör alınmaz. Tam olarak neye bakmayı öneriyorsunuz? Çünkü monitör, monitör yapan şeyleri bu üstleniyorum. E özelliklerine göre öneriyorum dediniz. Pivot boyutlarına veya boyutuna bakan mı öneriliyor? Bunlar görüntü kalitesine veya hıza etki etmez. En önemli şeylerin çok arkasında gelirler.
Kullanıcının yorum kısmını da kaç kere açıklayacağım. Kullanıcının bir monitör seçmesi diye o monitör iyi olmaz. Çünkü yeterli bilgi birikimine sahip değil veya Berkay hocanın konuştuğu gibi yaşıyorsa sahip değil iyi olduğunu sandığı kötü bir monitör kullanıyor olabilir. Özelliklere ve kişilerin yorumuna bakan monitöre tavsiye edilmez. Önce kaydı olan özelliği varsa buna göre tercih yaparsın. Mesela pivot olması şartı ona göre bir eleme yaparsın. Ondan sonra incelemelere bakarsınız. Eğer monitör gerçekten iyi ise en son kullanıcı yorumlarına bakarsa ki kronik bir sorun var mı diye. Boyuta bakarak sadece pivot boyutları vb özellikleri öğrenirsiniz. Bir de kullanıcı yorumuna bakarak kronik bir sorun var mı bunu öğrenirsiniz. Kaç CD kaydının mevcut olduğu veya kaç ms değişim süresine sahip olduğunuzu öğrenemezsiniz. Yine de aynı şekilde renk gamını veya kontrast değerini öğrenemezsiniz.
Ben kağıt ustü alırım kullanıcı yorumu ile ve özellikleri ile önerdim.
Kardeşim gözün körse ben sorun yok ben orada kullanıcı yorumu ile tavsiyemi üst üste Lenovo alan arkadaşlar gölgelenme olsudugunu söylüyor.
Benim monitörüm monitörüm ViewSonic.
ViewSonic VX2479-HD-Pro 24.
Yahu canım kardeşim. İncelemeye bakarken okuyorum diyor musun anlamıyor musun? Her VA ghostingten geçilmez mantığından bir çıkmadan önce. ChatGPT'ye sorarak monitör alan insansın. Anlamakta ısrarcılık yapıyoruz. Lenovo'nun OverDrive ayarı 3'te gölgelenme ve siyah bulaşma performansı oldukça iyi. Stok ayarlarında gölgelenme olabileceğini söyleyen arkadaş. Çoğu kişi bu monitörü beğeniyor. Kaldı ki Akakçe de en popüler monitörlerden birisi. Sence çöp olsa bu kadar tercih edilir miydi?
Berkay hocamın burada bu monitörler hakkında incelemesi var hatta.
Rehber: AOC 25G3ZM vs Philips 25M2N3200W vs Lenovo R25F-30
[TABLE style='width: 100%;'] [TD style='width: 25.171%;'][/TD] [TD style='width: 24.829%;']AOC 25G3ZM[/TD] [TD style='width: 25.0000%;']Philips 25M2N3200W[/TD] [TD style='width: 25.0000%;']Lenovo R25F-30[/TD] [TD style='width: 25.171%;text-align: center;'] [/TD] [TD style='width...

Ayrıca sistemin monitörle benim attığım monitör incelemesine bakılırsa VX2479-HD-Pro 24 olduğunu görürsün. Belli ki revize edilmiş model.
Hatta şimdi fark ettim çok yüksek ihtimal birebir aynı monitörler. ViewSonic'in sitesinde 2 farklı model olarak gözükmüyor. Tek bir model var 165Hz diye belirtilen sitesine girince 180Hz olduğu yazıyor. Muhtemelen stok halinde 165Hz ve 180Hz oluyor. Aynısını MSI da yapıyor mesela G274QPF qd 165Hz ama her yerde 170Hz diye belirtiliyor. Çünkü OSD menüsünden 170Hz yapabiliyorsun, yani bir nevi oc yapıyorsun.

Kaldı ki senin önerdiğinden daha iyi ips monitör var o bütçede.
MSI MAG 256F 24.5" 180Hz 1ms HDMI DP Adaptive Sync FHD Rapid IPS Gaming Monitör | ITOPYA
Son düzenleme: