144 Hz monitör şart mı?

fatihgg

Centipat
Biraz değişik bir konu başlığı olsa da şunu söylemek istiyorum; çok ama çok uzun zamandır bir laptop arıyorum. Günde maksimum 2,5 saat oyun ve render için. Bütçem 9500 TL. Ama 144 Hz veya 120 Hz'lik bir laptop bulamıyorum. Aslında buldum ama Monster ve asla Monster kullanmayacağım. Kısacası sorum şu; 144 Hz monitörün olmaması günde maksimum 2,5 saat oyun ve render için büyük bir eksik olur mu? Bu arada 9500 TL bandında Monster hariç 17.3" laptop önerilerinizi bekliyorum.

Harici bir monitör alırsan daha iyi bir de bütçen 9500TL bir FPS oyununda 200 FPS alıyorsun diyelim ama eğer monitörün 60 Hz ise sen 60 FPS alıyor gibi hissedeceksin bence monitöre 1000 TL ayır.

Son düzenleyen: Moderatör:
Harici bir monitör alırsan daha iyi bir de bütçen 9500TL bir FPS oyununda 200 FPS alıyorsun diyelim ama eğer monitörün 60 Hz ise sen 60 FPS alıyor gibi hissedeceksin bence monitöre 1000 TL ayır.
Pek sık evde olduğumu söyleyemem. O yüzden ekstra monitör istemiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
60Hz kullanırsan sorun olmaz, fazla fark yaratmaz. Ama 144Hz'i bir süre deneyimlersen, bir daha 60'a dönmek istemezsin, bir kriter gibi oluyor. Göz bir kere alışınca, 60'a bakmak istemiyor, durum en azından benim için böyle. Kendimden örnek vereyim:

• Bedava son model Android telefon verseler kullanmam (vermişlerdi de, kullanmadım), iOS / Apple harici bana kötü geliyor, yumuşaklığı, vesaire. İlk nedeni, son model telefona ihtiyacım olmaması, istesem iPhone 11 alabilirim, yakın zamanda olmasa da alacağım.

• Bedava TN panel monitör verseler kullanmam. IPS'den sonra TN panel iğrenç geldi bana, kim bilir şimdi eski monitörümü açsam nasıl bir farkla karşılaşırım. TN'ye para vermemi geçtim, dediğim gibi bedava verseler kullanmam (ki evimde var, kullanmıyorum üçüncü monitör olarak).

Yani bu alışkanlık meselesi, eğer deneyimlemediysen yokluğunu hissetmezsin.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı