144 Hz monitörde en fazla 120 Hz oluyor

senpaiwa

Hectopat
Daha fazla  
144 Hz monitörüm eskiden RX 5600XT'ye bağlıydı HDMI kablosuyla 144 Hz kullanabiliyordum. Şimdi ise ikinci el R7 370 2 GB aldım ama seçeneklerde 144Hz yok en fazla 120 Hz var. Ne yapmalıyım? Ekran kartı yüzünden ise değiştirmeyi düşünüyorum. Ve monitör ismi Generic PNP monitör olarak görünüyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
144 Hz monitörüm eskiden RX 5600XT'ye bağlıydı HDMI kablosuyla 144 Hz kullanabiliyordum. Şimdi ise ikinci el R7 370 2 GB aldım ama seçeneklerde 144Hz yok en fazla 120 Hz var. Ne yapmalıyım? Ekran kartı yüzünden ise değiştirmeyi düşünüyorum. Ve monitör ismi Generic PNP monitör olarak görünüyor.
HDMI 1.3 ve üzeri bir port kullanman lazım veya direkt Displayport'a geçebilirsin. Belki monitöründe HDMI 1.3 ve üzeri bir port yoktur. Ekran kartında da HDMI 1.3 olması lazım.

Eskiden RX 5600 XT ile kullandığım HDMI kabloyla 144 Hz oluyordu. Şimdi kablo değişmedi ekran kartı değişti artık olmuyor Display Port alsam kesin olur mu?

Hocam, büyük ihtimalle ekran kartından. DP ile 144 Hz alabilirsiniz. Bir de özel çözünürlük ile deneyebilirsiniz. Olmazsa zaten DP kesin çözüm.

Kanka çözünürlüğünü değiştirmeyi denesene. Benim arkadaşımda bilgisayar ilk açıldığında sürekli 60 Hz oluyordu çözünürlüğü değiştirince 144e kadar çıkıyordu.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı