144 Hz monitörde FPS 144 altına düşünce rahatsız olmak

PXHGHOST

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar nasıl açıklasam bilmiyorum çünkü çok saçma bir şey. Ama şöyle söyleyeyim oyun oynarken düşük FPS yediğimde çok rahatsız oluyorum ve neredeyse oynayamıyorum. Şimdi bu normal diyeceksiniz fakat benim bahsettim "düşük" FPS 100-110 gibi değerler. 144Hz bir monitörüm var ve Valorant gibi oyunlarda 100-140 arası değerler alıyorum. Bunlar gayet yüksek ve normal fakat 130 ile 140 arasındaki farkı bile anlayabiliyorum ve rahatsız ediyor. Aynı şekilde 60Hz'lik monitör kullanamaz oldum 120 FPS aşağısı her şey beni rahatsız ediyor. Eski bilgisayarımda 20 FPS oynardım ben ve hiç şikayet etmezdim. Bunu düzeltmek için mesela FPS'imi 100 limitleyip gözümü ona alıştırsam işe yarar mı? Başka çözümleriniz varsa onları da söylerseniz sevinirim.

60FPS bana çok akıcı geliyordu. Ne zamanki 144Hz'e geçtim 60FPS demek, eskinin 30FPS demek oldu.

Windows'ta 144Hz sabit kullanıldığı için göz alışıyor. Oyuna girince 144 altı hissediliyor. Masaüstünde 60Hz'e alıp, oyuna girince 144Hz'e alınsa, bu sefer oyundan çıkınca masaüstü tuhaf gelecek. Oyunlarda adam gibi optimize edilmediği için zaten stabil şekilde 120-144 vb. almak mümkün değil.

60FPS bana çok akıcı geliyordu. Ne zamanki 144Hz'e geçtim 60FPS demek, eskinin 30FPS demek oldu.

Windows'ta 144Hz sabit kullanıldığı için göz alışıyor. Oyuna girince 144 altı hissediliyor. Masaüstünde 60Hz'e alıp, oyuna girince 144Hz'e alınsa, bu sefer oyundan çıkınca masaüstü tuhaf gelecek. Oyunlarda adam gibi optimize edilmediği için zaten stabil şekilde 120-144 vb. almak mümkün değil.
Bunun için zaten tek çare sistemi güncellemek. 120fps'i 250 yapmak mesela böylece 144ün altına düşmemesini garantilersin. Ki bu da para demek ve Türk gencinde olmayan şey.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı