144 Hz ve 60 Hz Monitör arasındaki farklar?

ASUS'un G-Sync'li serisi özellikle PG278 ve PG279Q gibi modelleri test ettik. Bunların üst seviye 4K ve yüksek tazeleme hızlı modelleri ergonomi, yazılım ve tasarım olarak da şahsen benim tercihim olur. Daha hesaplı alternatiflere de bakarız incelemeye geldikçe ancak üst segmentte şu an çok başarılılar. Acer'ın da arada güzel modelleri çıkıyor ancak denemediğimiz için havadan ve kafadan tavsiye edip sonra işin iyi ya da kötü deneyim kısmını kullanıcıya, bu işe büyük yatırım yapacak kullanıcıya bırakmıyorum. Kendisi kullanmadan ya da denemeden tavsiye eden sosyal ağ yorumları bana yararlı gelmiyor.
Fifa 17 Oyunu için Aynı maliyetlerde TV/Mönitör Tercihi ne olmalıdır. Bunun Yanında Bu oyunu en yüksek ayarlarda oynamak için, masaüstü Ve Diz üstü bir sistem önerebilir misiniz? Ben sadece Fifa oynayan birisi olarak GTA 5 oynayan Dayılar kadar para vermek zorunda mıyım?

Bunun için ayrı bir konu açmanız yararlı olacaktır zira spor oyunlarında da yüksek Hz ve FPS ile akıcılık deneyimi zenginleştirir. Ne kadar kaliteye önem verdiğinize bağlı bir durum.

NVIDIA GeForce GT 630 kullanıyorum 120 veya 144 hz monitör almamda bir sakınca var mı ?
Ekran kartlarınızın portlarına ve sürümlerine bakın arkadaşlar. 1080P 144HZ destekleyen portlara sahipseler sorun yok elbette. DP1.2 ve üzeri gibi mesela.

144 Hz'lik monitör alırsan sisteminde güçlüyse FPS değerine göre ekranda 144 Hz'ye kadar sana akıcı bir görüntü sağlar.

Örneğin 144 Hz'lik monitör aldın fakat sistemin oyunu 60-70 FPS'de oynatıyor, bu durumda ekranın sana katkısı olmayacaktır ama sistemin 140-150 FPS alıyorsa çok daha akıcı bir görüntü elde edebilirsin.

Çok farkediyor mu dersen, FPS oyunlarında çok farkediyor.

Tavsiye,
Asus'un PG serisi monitörlerinden uzak durun. 10 monitörden 5 tanesinde sorun var. %90 ışık sızması problemi ile karşılaşıyorsunuz.
Tavsiye 2 : Acer Predator serisi ekranlar oldukça iyi.
Özellikle Acer Predator XB271HU bmiprz monitörü 8+2 10 bit panel teknolojisi kullanmıştır.

Bu arada Nvidia ekran kartı kullanıyorsan G-SYNC 'li ekranları tercih etmelisin, AMD kullanıyorsan FreeSync 'li ekranları. Bu teknolojiler Görüntü kırılmasını engelliyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Asus'un PG serisi monitörlerinden uzak durun. 10 monitörden 5 tanesinde sorun var. %90 ışık sızması problemi ile karşılaşıyorsunuz.

Bize gelen modellerde böyle bir sorun ile karşılaşmadık. Ayrıca ışık sızması, tamamen karanlık ortamda çoğu monitörde olabilen bir sorun.

Bize gelen modellerde böyle bir sorun ile karşılaşmadık. Ayrıca ışık sızması, tamamen karanlık ortamda çoğu monitörde olabilen bir sorun.
Aslında sıkı bir Asus hayranıyım. Çünkü donanım sektöründe en kaliteli ürünleri üreten Asus firmasıdır. Fakat, maalesef bu seride ben dahil bir çok kişiyi bezdirdi. Bir arkadaşım 3 kez iade ederek sorunsuz bir ekrana kavuşabildi. (iade edilen monitörler pazar yeri modeli olan bazı satış sitelerinde el altından ucuz fiyatla satılmaya çalışılıyor. )

Işık sızması karanlık ortamda özellikle kamera aracılığı ile ekrana bakıldığında neredeyse bütün monitörlerde var. Bu sızmanın kabul edilebilir seviyesi önemli.

kabuledilebilir.jpg

kabuledilemez.jpg

Alacak arkadaşlara tavsiyem şudur; gidin mağazada test ederek alın.

Yalnız o ışık sızması değil. Monitörde ay sızması olmuş resmen :) Birçok firma sırf o panelin maliyeti yüzünden ışık sızması normaldir, herhangi bir sorun teşkil etmez diyor. Ölü pikseli bile normal bir şeymiş gibi göstermeye çalışan satıcılar var ülkede.

Ben yıllardır Samsung'dan şaşmadım. Tamam, Samsung'un monitörlerinde de olabiliyor ancak ben hiç rastlamadım. Kaç senedir kullandığım monitörde en ufak bir sorunla bile karşılaşmadım.
Panel üreticisi dediğinde zaten Samsung ve LG geliyor akla, bu iki firmadan takılın derim.

Son olarak ben her daim ürünleri internet üzerinden çok büyük sitelerden satın alırım.
Hepsiburada.com'dan alıp bu sorunla karşılaşsam bile koşulsuz şartsız iade edebilirim.
Gidip de ürün arızalı diye yollamayın elbette. Memnun kalmadım diyerek koşulsuz şartsız iade edebilirsiniz.

Çünkü Vatan gibi işletmeler mağaza kafasıyla çalışır. Bir mağaza kolay kolay iade almaz, ciro düşürmez :)

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı