144 Hz vs 4K Monitör?

Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Maksimum 1600 Tl bütçem var. Bir monitör almak istiyorum. Ama acaba 144 Hz mi alsam yoksa ileriye yönelik olması için 4k monitör mü alsam karar veremedim. Sizce 4k çözünürlükde 60 Fps mi göze daha güzel gelir yoksa 1080p'de 144 Fps mi ? Sizin görüşleriniz nelerdir ? Örnek vermem gerekirse eğer siz olsaydınız Gta 5'i 1080p'de 144 Fps mi oynamak istersiniz yoksa 4k çözünürlükde 60 Fps mi ? Son olarak da bana maksimum 1600 Tl olacak şekilde monitör tavsiyesinde bulur musunuz ?

FPS tarzı anlık refleks gerektiren oyunlar oynamıyorsanız 144 Hz şart değil. 4K çözünürlüğün daha cazip geleceğini düşünüyorum.

SAMSUNG 28
Öncelikle öneriniz için teşekkür ederim. Ben oyun oynadığım kadar film ve dizi de izleyen birisiyim. Önerdiğiniz monitörün dış görünüşünü beğendim. Sizce bu mönitörün film dizi performansı nasıl olur ? Daha önce SAMSUNG 28" LU28D590DS böyle bir seçenek de görmüştüm. Sizce fiyat performans açısından hangisi seçilmelidir ve iki monitör arasında ne gibi farklar vardır ?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba arkadaşlar. Maksimum 1600 Tl bütçem var. Bir monitör almak istiyorum. Ama acaba 144 Hz mi alsam yoksa ileriye yönelik olması için 4k monitör mü alsam karar veremedim. Sizce 4k çözünürlükde 60 Fps mi göze daha güzel gelir yoksa 1080p'de 144 Fps mi ? Sizin görüşleriniz nelerdir ? Örnek vermem gerekirse eğer siz olsaydınız Gta 5'i 1080p'de 144 Fps mi oynamak istersiniz yoksa 4k çözünürlükde 60 Fps mi ? Son olarak da bana maksimum 1600 Tl olacak şekilde monitör tavsiyesinde bulur musunuz ?
Aslında olay tamami ile oyun tarzınıza bağlı. Filimde pek aşırı fark yaratmaz çünkü genelde 24.küsür yada 26.küsür FPS standartı ile geliyor çoğu film. Oyuna gelirsek, eğer simulatör adamı iseniz 144Hz'nin pek yararını göremezsiniz diye düşünüyorum. Size dolgun grafikler geniş ekran lazım. Ama görüntü aktifliği yüksek, birinci kişiden oynanan özellikle savaş oyunları adamı iseniz 144Hz 4Kdan daha fazla avantaj sağlayacaktır size.

Şahsen Asus ' un 144 hertz monitörünü kullanıyorum oyunlarda oldukça başarılı 4k bir monitör alacaksanız 4k desteği verebilecek bir ekran kartına ihtiyacınız olacaktır oyunlar için her oyunu 4k da oynayamazsınız. O yüzden bilgisayarınıza göre tercih yapmanızı tavsiye ederim. Ayrıca 4K film izlemek için iyi bir internet bağlantısı gerekiyor ve dizilerde henüz 4k çok yaygın değil. O yüzden önerim 144 Hertz bir monitördür.

4K çözünürlükte 60fps almak için 2 tane 980ti lazım yaklaşık 6000tl . Ben kesinlikle 2k 144hz bir monitör alırdım. Asus Rog 27" g-sync var hemde ancak pahalı şuan. Beklemenizde yarar var. Bir bilgisayar monitörü için 4k çözünürlüğün gereksiz olduğunu düşünüyorum. Ancak 2k o kadar yabani değil. Gtx960 bile orta yüksek ayarlarda gta5 2k da 60fps üzeri alıyor.

4K çözünürlükte 60fps almak için 2 tane 980ti lazım yaklaşık 6000tl . Ben kesinlikle 2k 144hz bir monitör alırdım. Asus Rog 27" g-sync var hemde ancak pahalı şuan. Beklemenizde yarar var. Bir bilgisayar monitörü için 4k çözünürlüğün gereksiz olduğunu düşünüyorum. Ancak 2k o kadar yabani değil. Gtx960 bile orta yüksek ayarlarda gta5 2k da 60fps üzeri alıyor.
Önerdiğin monitöre 3000 lira veresiye kadar gider 3000 liraya GTX 980 Ti alırım. Ayrıca 4k da 60 fps almak gerekiyorsa 144 hz monitörde de 144 fps almak gerekli bunun içinde çok güçlü ekran kartı gerekli.

Önerdiğin monitöre 3000 lira veresiye kadar gider 3000 liraya GTX 980 Ti alırım. Ayrıca 4k da 60 fps almak gerekiyorsa 144 hz monitörde de 144 fps almak gerekli bunun içinde çok güçlü ekran kartı gerekli.

Yazdığımı okudun mu ? GTX960 ile yani 128bit 2gb bir ekran kartı ile GTA5 gibi sağlam bir oyunda 60fps üzeri alınabiliyor. GTX970ve üzeri sorunsuz bir deneyim sunar.

Monitör 3000 lira değil 2100 lira ile 2200 lira arasında bulunabiliyor. Vatan'da 2500 lira ama orayı baz almayın artık en kazık fiyat vatanda : http://www.vatanbilgisayar.com/asus-27-mg278q-1ms-144hz-2k-hdmi-dp-freesync-gaming-monitor.html

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı