1440p monitöre geçilir mi?

• Konuyu başlatan efeyakn
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 13
  • Görüntüleme 136

efeyakn

Decapat
Daha fazla  
Merhaba yaklaşık bir senedir Gigabyte G24F-2 modelini kullanıyorum. Video izlerken görüntünün bulanık olması(en yüksek kalitede izlememe rağmen) beni çok rahatsız etmeye başladı. Şu an sistemim RTX 3060 Ryzen 5 5600. yazın RTX 5060 Ti Ryzen 5 7500 sisteme geçeceğim. Sizce şimdiden 1440p monitöre geçmem mantıklı olur mu ve arasında hissedilir fark görür müyüm? Ayrıca 24 inç 1080p bir monitör 27 inç 1440p monitörle oran olarak aynı piksele sahip olmuyor mu sonuçta ekran büyüyor ve piksel gerekiyor. Eğer yanlış anladıysam açıklayabilir misiniz? Cahilliğimi maruz görün. Bu arada hikaye oyunları ağırlıklı oyun oynuyorum.

Merhaba yaklaşık bir senedir Gigabyte G24F-2 modelini kullanıyorum. Video izlerken görüntünün bulanık olması(en yüksek kalitede izlememe rağmen) beni çok rahatsız etmeye başladı. Şu an sistemim RTX 3060 Ryzen 5 5600. yazın RTX 5060 Ti Ryzen 5 7500 sisteme geçeceğim. Sizce şimdiden 1440p monitöre geçmem mantıklı olur mu ve arasında hissedilir fark görür müyüm? Ayrıca 24 inç 1080p bir monitör 27 inç 1440p monitörle oran olarak aynı piksele sahip olmuyor mu sonuçta ekran büyüyor ve piksel gerekiyor. Eğer yanlış anladıysam açıklayabilir misiniz? Cahilliğimi maruz görün. Bu arada hikaye oyunları ağırlıklı oyun oynuyorum.

Şu anda olan indirimlerle beraber alınabilir aslında. Yaza kadar fiyatlar ne olur bilemeyiz.

Hocam net geçin 27 inç 1440p monitor kullanıyorum hem daha rahat hem güzel gözüküyor. Ama sadece CS2 gibi oyunlarda dezavantajlı. Geçilir 2K için güzel sisteminiz varsa mükemel oluyor.

Ayrıca 24 inç 1080p bir monitör 27 inç 1440p monitörle oran olarak aynı piksele sahip olmuyor mu sonuçta ekran büyüyor ve piksel gerekiyor.
Çözünürlük arttığı için PPI çok dert etme. 2K farkını net hissettirir. Elbette ekran büyüdüğü için PPI düşer. En ideal çözünürlük oyun için 2k. Medya izlemek için de gayet iyi yeter ki yüklenen içerikler kaliteli olsun.

Çözünürlük arttığı için PPI çok dert etme. 2K farkını net hissettirir. Elbette ekran büyüdüğü için PPI düşer. En ideal çözünürlük oyun için 2K. Medya izlemek için de gayet iyi yeter ki yüklenen içerikler kaliteli olsun.

MSI MAG 275qf modelini çok beğendim ve çok uyguna buldum sizce alınır mı? Ghosting de testlerde yok gibi gözüküyor ve sizce gözle görülür bir fark yaratır mı?

Hocam net geçin 27 inç 1440p monitor kullanıyorum hem daha rahat hem güzel gözüküyor. Ama sadece CS2 gibi oyunlarda dezavantajlı. Geçilir 2K için güzel sisteminiz varsa mükemel oluyor.

Hocam gözle görülür bir fark hissettiniz mi geçtiğinizde FPS'ten çok düşüş yaşayacağım için önyargılıyım biraz fakat film ve YouTube'da çok izliyorum kalite çok önemli benim için.

Gayet iyi bir monitör işini görür. 1080P'den 2k'ya geçince net farkı hissedersin. Bütçe varsa parlaklığı biraz daha yüksek bir model de alabilirsin. Bütçen tam ne kadar?

YouTube'da çok izliyorum kalite çok önemli benim için.
Şu şekilde söyleyeyim eğer video iyi kalitede yüklenmemişse bulanıklık sorunu olabiliyor. Ama iyi yüklenen içeriklerde böyle bir sorun yok. Diziler ve yayın kanalların çoğu kalite olarak iyi yükleniyor ve görüntü gayet iyi. Bende de 2k 27 inç IPS monitör var.

3060 2k kartı değil elbette. GPU değişimi sana kalmış. Pek çok oyunu da yine 2k da oynayabilirsin en üst kalitelerde olmasa da.

Gayet iyi bir monitör işini görür. 1080P'den 2 bin TL'ye geçince net farkı hissedersin. Bütçe varsa parlaklığı biraz daha yüksek bir model de alabilirsin. Bütçen tam ne kadar?

Şu şekilde söyleyeyim eğer video iyi kalitede yüklenmemişse bulanıklık sorunu olabiliyor. Ama iyi yüklenen içeriklerde böyle bir sorun yok. Diziler ve yayın kanalların çoğu kalite olarak iyi yükleniyor ve görüntü gayet iyi. Bende de 2K 27 inç IPS monitör var.

Elraenin videolarında bile bulanıklık oluyor. Bütçem 8000TL size söylediğim MSI yorumları çok iyi ve o da 8000TL tam olarak.

Elindeki monitör panel olarak iyi bir model. 1080p 24 inç ekranda bulanık yaşaman enteresan. 27 inç 1080p olsaydı neyse de. Tuhaf geldi bu dediklerin.

Görüntü böyle bana mı kalitesiz geliyor benim gözümde mi sorun var bir inceler misiniz?

Dosya Ekleri

• IMG_2484.jpeg
    IMG_2484.jpeg
    69,5 KB · Görüntüleme: 6
  • IMG_2485.jpeg
    IMG_2485.jpeg
    63,5 KB · Görüntüleme: 6
  • IMG_2486.jpeg
    IMG_2486.jpeg
    150,6 KB · Görüntüleme: 6
Elraen içeriklerine baktım denemek için 2k destekli videolarında bende sorun yok ama 1080p yüklediği videoların kalitesi iyi değil. Kanal tabanlı bir sorun. Başka içeriklerde o monitörle bulanıklık sorunu yaşayacağını düşünmüyorum. Dene ve buraya yaz. Dizilere bak mesela sonra buraya yaz.

Görüntü böyle bana mı kalitesiz geliyor benim gözümde mi sorun var bir inceler misiniz?
Bulanık buralarda.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı