1440p monitöre geçilir mi?

• Konuyu başlatan efeyakn
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 16
  • Görüntüleme 231
Elraen içeriklerine baktım denemek için 2K destekli videolarında bende sorun yok ama 1080p yüklediği videoların kalitesi iyi değil. Kanal tabanlı bir sorun. Başka içeriklerde o monitörle bulanıklık sorunu yaşayacağını düşünmüyorum. Dene ve buraya yaz. Dizilere bak mesela sonra buraya yaz.

Bulanık buralarda.

Dediğiniz gibi dizide biraz daha iyi fakat yine de pek bir fark hissetmedim. IPS panellerin OLED gibi renkleri göstermesi için bazı ayarlar olduğu söyleniyor bilginiz var mı yoksa internet uydurması mı?

Dosya Ekleri

• IMG_2487.jpeg
    IMG_2487.jpeg
    77,6 KB · Görüntüleme: 7
@efeyakn OLED ekranlar daha yeni yeni girdikleri için pahalılar. Daha tam oturmadılar metin okuma gibi sorunları var. Uzun ömürlülük konularında da sıkıntı OLED, IPS ekrana göre. OLED kullanan biri de başka panel kullanmaz bir daha o kadar fark var.

MSI MAG 275qf modelini çok beğendim ve çok uyguna buldum sizce alınır mı? Ghosting de testlerde yok gibi gözüküyor ve sizce gözle görülür bir fark yaratır mı?

Hocam gözle görülür bir fark hissettiniz mi geçtiğinizde FPS'ten çok düşüş yaşayacağım için önyargılıyım biraz fakat film ve YouTube'da çok izliyorum kalite çok önemli benim için.

Hocam bende RX 6800 XT vardı 1080P'den geçince harbiden gözle fark oluşuyor. 2K kullanınca 1080p çamur gibi gelmeye başlıyor Ultra ayarlar olsa da.

Merhaba yaklaşık bir senedir Gigabyte G24F-2 modelini kullanıyorum. Video izlerken görüntünün bulanık olması(en yüksek kalitede izlememe rağmen) beni çok rahatsız etmeye başladı. Şu an sistemim RTX 3060 Ryzen 5 5600. yazın RTX 5060 Ti Ryzen 5 7500 sisteme geçeceğim. Sizce şimdiden 1440p monitöre geçmem mantıklı olur mu ve arasında hissedilir fark görür müyüm? Ayrıca 24 inç 1080p bir monitör 27 inç 1440p monitörle oran olarak aynı piksele sahip olmuyor mu sonuçta ekran büyüyor ve piksel gerekiyor. Eğer yanlış anladıysam açıklayabilir misiniz? Cahilliğimi maruz görün. Bu arada hikaye oyunları ağırlıklı oyun oynuyorum.
hocam ben de 7500F + 5060ti sistem kuracağım uzunca araştırdım 1080p yerine 1440 öneriliyor ben geçmenizi tavsiye ederim monitör olarak da

MSI G274QPF E2 27" 1 ms 2K Pivot IPS 180 Hz Oyuncu Monitörü almayı düşünüyorum​

Hocam ben de 7500F + 5060 Ti sistem kuracağım uzunca araştırdım 1080p yerine 1440 öneriliyor ben geçmenizi tavsiye ederim monitör olarak da

MSI G274QPF E2 27" 1 ms 2K pivot IPS 180 Hz oyuncu monitörü almayı düşünüyorum​

Hocam RTX 3060 var bende güncel olarak oyunları oynatamayacak kadar kötü FPS verir diye bir korku oluştu onun dışında almayı düşünüyorum.

@efeyakn OLED ekranlar daha yeni yeni girdikleri için pahalılar. Daha tam oturmadılar metin okuma gibi sorunları var. Uzun ömürlülük konularında da sıkıntı OLED, IPS ekrana göre. OLED kullanan biri de başka panel kullanmaz bir daha o kadar fark var.

Hocam HDMI kablosundan bağlı monitör acaba bundan dolayı o bulanıklık olabilir mi 180Hz destekliyor mu HDMI onu da bilmiyorum DisplayPort'tan bağlasam mı?

Hocam bakabilir misiniz hdmi 2.0 kablo kullanıyorum bundan dolayı görüntüdeki bulanıklık meydana gelmis olabilir mi displayporta geçmek önemli mi?

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı