144Hz 1ms 1080P IPS vs 144Hz 4ms 1440P VA monitör

Aorus FI27Q-P kullanıcısı olarak size birkaç deneyim aktarayım

Daha önceki kullandıgım monitör ASUS'un TN panel 1ms 1920.1080 modlu bir monitörü idi.

Yeni monitörüm ilk geldiği gün oyun oynayamadım o kadar büyük geldiki ekranı takip etmekte zorlandım resmen sinir krizi geçirdim pişman oldum mesela PUBG ekranın hemen üst tarafında adam koşuyor ve ben onu göremiyorum çünkü hakim değilim ekrana derken 2 gün bu böyle sürdü

Şimdi ise tam tersi uçanı kaçanı hiç gözümü yormadan buluyorum çünkü detaylar büyümüş ekranda büyüdü tabii ama buna alışılıyor sadece biraz zaman gerekiyor.

Bir diğeri eğer 2K monitör tercih ediyorsanız 1080P olayını unutun görüntüyü 1080P yaparsanız pixeller gözlerinizi kanatabilir oyun oynanmıyor yani 2K monitör aliyorsanız 2K'da oynayamaya hazırlayın kendinizi kaldı ki 2K'dan sonra 1080P'yi kim takar moduna giriyorsunuz

Eğer maddi güç yetiyor ise 2K monitörü IPS olarak alırsanız görsel şölene hoşgeldiniz diyorum.

TN panel başında çok kalınca başım ağrırdı çünkü karanlık yerler yüzünden parlaklık açmak zorunda kalırdık IPS'de böyle bir şey yok en karanlık modda bile seçebiliyorsunuz çünkü renkler çok canlı

Şimdilik bu kadar.

Ekran kartım 2080 aorus olduğu için bir sempatim var monitörde aynı marka alayım diyorum ama fiyatlar normal değil.

Ekran kartım 2080 Aorus olduğu için bir sempatim var monitörde aynı marka alayım diyorum ama fiyatlar normal değil.

Tercih meselesi ama diğer monitörlerden oldukça heybetli masan küçük ise yaklaşma ben yeni masa almak zorunda kaldım. Oturup burada özelliklerini yazmaya gerek yok parasının hakkını veriyor ama gerek var mı bence yok bende bir gazla gidip aldım =) memnunum ama taksitleri öderken insanı tekrar tekrar düşündürebiliyor

Ben de bir soru sorayım komik gelebilir. 27" için 1080 p gerçekten çok mu kötüdür deneyimleyen var mı aranızda? Bu aralar bütçeyi halledince bende bir tane alacağım. TN panel olmayacak.

Senin monitör de 2080 parasıymış o bütçeye çıkmış olsam 4k 144hz bakardım. Asuslara da gözüm kayıyor. İps ile va arasında ciddi fark varmı sence?

1080p 144 hz va ile 1440p 144 hz va monitör arasında çok farklılık var mı peki? oyun oynarken vaov dedirtir mi? 1000 lira fazla vermeye değer mi 1440p?

Daykolar daha önce hiç 27" inç monitöre baktınız mı bilmiyorum ama çok büyük yahu. Yani en azından bana öyle geldi af buyurun ilk 27' inç monitörüm. Hoş 24" inç monitöre de çok bakmışlığım yoktur. Lakin büyük olması tabi ki kötü olduğu olduğu anlamına gelmiyor. Benim imzada ki monitör kullanıcı tavsiyesidir. Bende yaklaşık bir haftadır kullanıyorum oldukça memnunum. Her zaman dediğim gibi teknoloji şans işi zaman ne gösterecek bakacağız. ) Son olarak ekran kartınız güçlü değilse 2k monitör almayın. Yani iş yine bütçeye bakıyor.

Dostum 250cd düşük değilmi yani nasıl parlaklığı o geldi aklıma sen yazınca.

Ben de bir soru sorayım komik gelebilir. 27" için 1080P gerçekten çok mu kötüdür deneyimleyen var mı aranızda? Bu aralar bütçeyi halledince bende bir tane alacağım. TN panel olmayacak.

Evet ciddi anlamda pixel kaybı yaşanıyor oyunlarda.

Senin monitör de 2080 parasıymış o bütçeye çıkmış olsam 4K 144Hz bakardım. ASUS'lara da gözüm kayıyor. IPS ile VA arasında ciddi fark var mı sence?

VA ile IPS arasında çok bir fiyat farkı yoktu diye hatırlıyorum. Ben tercihi bu yönde kullandım IPS panel gerçekten çok kaliteli renkler sunabiliyor yani araştırırken ben siyahı gri gösterir yok şöyle olur böyle olur diye tonla yazı okudum fakat alakası bir örnek vereyim siyah bir alan içerisindeki siyah kamuflajlı bir oyuncuyu rahat görebiliyorsunuz ki mod olarak FPS modu seçince zaten siyah alan kalmiyor 4K UHD için düşündüm fakat elimde ona göre bir kart yok =) 2070 ile 4K 60 FPS oynamak bence hakaret olur diye 2K aldım.

1080P 144 Hz VA ile 1440P 144 Hz VA monitör arasında çok farklılık var mı peki? Oyun oynarken vaov dedirtir mi? 1000 lira fazla vermeye değer mi 1440P?

1080P gözüne ne kadar net geliyor değil mi? Ama aslında o kadar net değil 1440P'ye geçince çimen dokusundan tut güneş parlamasına kadar bunu hissettiriyor tabii burada ekran kartının ve işlemcininde performansını hiçe saymamamız gerek. Ama 27Inc bir monitörde ben 1080 oynayayım dersen burada da pixelleşme sıkıntıları çıkıyor yani 2K monitör alacaksanız sisteminizin 2K'da gerçekten size performans sağlayabileceğinizden emin olmalısınız yani 2K 60FPS oynamakta saçmalık olur bu sefer blur olayı devreye girer tadı kaçar.

Evde 140 ekran 4k 100hz tv ye taktım gerçi
Monitörü satınca evde 4k ips tv ye bağladım efsane oynanıyor bir aklımda 4k 60hz mi alsam dedim.

Dosya Ekleri

• 20200422_173001.jpg
    1,5 MB · Görüntüleme: 63
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…