144Hz 1ms 24" VA panel FreeSync monitör önerisi

Hala marka diyorsun ya... Tamam kardeşim iyi günler. Özellik say diyorum bir sey sayamiyorsun gelmişsin marka da marka. Gülüp geçiyorum.

Özellikleri aynı zaten. 144 Hz 1 ms 1080 p freesycn 24 inç. MSI curved AOC düz. Bir tek bu fark var. Bu fark da kişiden kişiye değişir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ya biraderim bilmediğin konuda yazmaaaaaaaaaaa!@?@!@? Git konu aç öğren niye saçma sapan yazı yazıp milletin sinirin bozuyorsun. MSI marka da AOC marka değil mi? Burdan belli oluyor zaten ne kadar saçma şey soylediğin.

Monitör tavsiyesi olarak kesinlikle bunu almalısın derim. Samsung 23,5.
VA panel ama IPS tadında. IPS ekran sana 16 milyon renk skalası sunarken bu panel 1.07 milyar renk skalası sunuyor ayrıca VA panel olduğu için IPS'ten daha düşük tepkime süreli. FreeSync'de var. Ben her türlü bunu alırdım.

Oyun için IPS mi? Ne? IPS paneller oyun amaçlı değil. TN panellerin asıl amacı oyundur, düşük tepkime süresi sundukları için. IPS paneller daha çok sabit işler için kullanılır, tepkime süreleri TN panellere göre daha fazladır.
VA panel de IPS ve TN'nin birleşimi gibi bir şey denebilir. TN panele göre daha iyi renk sunup IPS panele göre daha düşük tepkime süresi sunabiliyorlar.
TN panelde renkler cidden çok kötü, tercih meselesi ama TN'den IPS'ye geçmiş birisi olarak bu ekrana bakmak TN'ye bakmaktan çok daha iyi olduğunu söyleyebilirim.

Oyun için IPS mi? Ne? IPS paneller oyun amaçlı değil. TN panellerin asıl amacı oyundur, düşük tepkime süresi sundukları için. IPS paneller daha çok sabit işler için kullanılır, tepkime süreleri TN panellere göre daha fazladır.
VA panel de IPS ve TN'nin birleşimi gibi bir şey denebilir. TN panele göre daha iyi renk sunup IPS panele göre daha düşük tepkime süresi sunabiliyorlar.
TN panelde renkler cidden çok kötü, tercih meselesi ama TN'den IPS'ye geçmiş birisi olarak bu ekrana bakmak TN'ye bakmaktan çok daha iyi olduğunu söyleyebilirim.
Fakat attığım linkte VA en yüksek tepkime süresine sahip olduğu yazıyor. Gerçekten aralarında kaldım hangisini alsam diye. Ama isterseniz linke bir bakın. Acaba bilmediğim bir şey mi var? Yanıt verirseniz mutlu olurum. Cevabı bekliyorum. TN vs IPS vs VA Panel Özellik ve Karşılaştırması

TN panellerin tepkime süresi IPS'ye göre daha düşük, düşük olması olumlu anlamda. Daha hızlı yani.
IPS panelin avantajı olarak tepkime süresi yazılması ilginç. Önerim şu videoyu izlemen:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı