144Hz 2020 monitör tavsiyesi

Hangisi tercih edilmeli?

• Excalibur E27QHD-G

Oy: 1 6,7%
  • MSI Mag 241CR

Oy: 9 60,0%
  • Diğer

Oy: 5 33,3%

• Oy verenlerin toplamı
    15

corlulu

Hectopat
Yer
Отгонтэнгэр
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Motherboard: MSI A320M-A PRO
GPU: Asus RX570
CPU: AMD Ryzen 3 3200G
RAM: Corsair Vengeance 8GB 3000Mhz RAM
Case: Corsair iCUE 465X
Meslek
Harbiye Nazırı
Değerli Technopat üyeleri gelin tartışalım bu konuyu. Bildiğiniz gibi 2020 yılını yarıladık çok şey atlattık dolar ise hala çok yüksek. Yeni bir sistem toplamaya 2 yıl önce karar verdim hala paramı biriktiriyorum. Birçok inceleme gördüm, izledim, yorumladım, karşılaştırdım.

Bana en uyumlu gelen monitörler:

Excalibur E27QHD-G
MSI Mag 241CR

Bu monitörler 2000 lira aralığında bulunabiliyor. Bana da 2000 lira verilebilecek tarzda geldi. Sizin başka bir öneriniz var ise nedenini belirterek bana monitör önerebilir misiniz?

Şart özellikler:

144Hz veya 240Hz
1ms gecikme süresi
24 inç veya 27 inç olabilir
Panel konusunu hiç anlamıyorum VA panel iyi diyorlar
RGB özelliği şart değil fakat gözüme güzel geliyor
Curved olması benim için güzel olabilir fakat şart değil
2K çözünürlük üstüne çıkmasın 24 inç 1920X1080 27 inç 2K gibi

Direksiyon seti alıp ETS gibi oyunlar oynamayacaksan 27" monitör alma. Yakından bakınca pikselleri sayarsın. CS:GO ve Valorant gibi oyunlar oynayacaksan 24"'ten fazlasını alma.
27" kullanıyorum. Monitör ile aramda 40 cm var piksel sayma durumu filan yok. Monitöre gözünü sokarsan sayarsın tabi.

2000 liraya 240 Hz tavsiye etmem, 144Hz - 1080P bakman doğru olur.

Açık konuşayım 2000 liraya aldığın monitörün sadece özelliklerinde 240 Hz yazar o kadar.

Bu arada IPS ve TN panel farkı çok gözünü boyamasın, TN panel sahibiyim ve ailede ki tüm IPS panel telefonlardan daha canlı bir görüntü alıyorum.

Excalibur özellikleri ile göze çarpıyor fakat TN panel olması çok çok büyük bir eksi. TN panel olmasa net olarak Excalibur olurdu tercihim benim şahsen hem 2K hem 27 inç hem QHD olsun özellikleri çok iyi. Ancak eğer profesyonel rekabetçi oynamıyorsan TN almamalısın. VA panel daha iyi. Ancak MSI modeli ise özelliklerine göre çok pahalı. Daha güzel monitörler bulunabilir.

Direksiyon setine 3000 lira para vericeğime sistemi upgradelerim değil mi? Ayrıca bence dolar bu kadar pahalı iken msi gibi bir markanın fiyatı bence günümüze göre çok pahalı değil TN Panel ile VA Panel arasındaki farkı nasıl görebilirim? Öneri yapmamışsınız çünkü.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı