144Hz ile 240Hz arasındaki fark nedir?

@Procon1337 hocam gecikme sürelerinden bahsetmiş galiba.
Akıcılık diyemeyiz buna, gecikme deriz.
Eğer sıkı bir oyuncuysan 1MS bile fark eder sana göre.
Akıcılık dersek eğer o farkı çok fazla hissedemeyiz.
60Hz'den144'e geçince hissedersin hemde çok ama 165 ile 240 çok hissedilemez.
(Kaynak belirtemiyorum ama insan gözü ekranda belli bir Hz değerine karşı algılayabiliyormuş)
(Doğru mu bilmiyorum, yazımı ona dayanarak yazdım)
İyi de Hz akıcılık demek değil midir? Input lag ya da gecikme süresinden bahsetmiyoruz ki.
 
Hz önce ne demek şöyle ekran yenileme hızı bunu bir çoğumuz biliyor zaten açıklamaya gerek duymuyorum fakat yukarıdaki bir arkadaşın yorumuna katılıyorum insan gözü tam olarak bilmediğim gibi bir miktardan sonrasını algılayamıyor ve sadece ekranın hassasiyetinin arttığını fark edebiliyorsun monitör alicaksan 144hz üstü olmasını çok kafaya takma gerektiğini düşünmüyorum.
 
Bakın 360hz monitör açıklamasında bu yazıyordu.

inanılmaz 360Hz yenileme hızı

Göz açıp kapayana dek.

ROG Swift 360 Hz PG259qn, Counter-Strike: Global offensive, Rainbow Six: Siege, Overwatch ve Fortnite gibi hızlı tempolu e-spor oyunları için idealdir. Milisaniyelerin önemli olduğu bir dünyada, inanılmaz 360Hz yenileme hızı, zafer ve yenilgi arasındaki farktır. Rekabetçi spor dünyasında %4'lük bir fark oyunun kurallarını değiştirir. Bunu bir sağlamasını yapacak olursak, 2016 yaz olimpiyatları'nda %1, hem erkekler hem de kadınlar 100M ve 200M kısa çizgilerdeki gümüş ve altın arasındaki farkı belirledi.
 
1 FPS'ten 2 FPS'e ciktigini dusun. Fark etmemen imkansiz. Bir de 500'ten 1000'e ciktigini dusun. Sayilar yukseldikce fark azaliyor, ama yine de 240 ile 165 arasinda gozle gorulur bir fark var.

Hocam belki de 500'den 1000'e çıkınca fark hissedilecek ama o kadar yüksek FPS verebilecek bir monitör olmadığı için bilmiyoruz?
 
Hocam matematiksel olarak sorunun cevabını arıyoruz. Yaz olimpiyatları ne alaka? Ne 100 metresi ne altın madalyası?

Yaz olimpiyatlarından kastı espor bakın size şöyle izah edeyim normal iki kullanıcı arasında Hz çok bir önem arz etmiyor FPS oyunlarında ancak bu işi profesyonel seviyede yapan insanlar için milisaniyeler bile fazla önemli ve burada anlattığı şey o marka ile alakası yok yani matematiksel hesaplama için ise gerçekten bu hesaplamayı yapacak birini bulmanız lazım burada kafama göre matematiksel yazılar yazacak halim yok bilgimde yok.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı