144Hz tadını almak için 144FPS şart mı?

225893

Hectopat
Makaleler
1
2K, 144Hz bir monitör almayı planlıyorum ama aklıma takılan bir şey var. Bu 144Hz’ı görüp hissetmek için oyunlarda 144 FPS almamız mı gerekiyor? Çünkü ben oyunlarda şu an kullandığım 60Hz monitörde V-Sync açıyorum ve 60 FPS sabitleniyor. 144Hz monitörde de V-Sync açarsam 60 FPS’de mi sabitlenir? Yoksa 144 mü? Kafam karıştı biraz.

Dostum V-SYNC; monitörün ile ekran kartının kare hızını görüntü de yırtılma olmaması için birbirine eşitlemesidir. Mesela monitörün 60 değilde 144 hz olsa oyun oynarken 160 hz alsan V-SYNC açınca 144 hz sabitlenir. Ama 130 hz alsan açınca 144 hz sabitlenmez. 130 hz de kalır. Çünkü zaten 144 hz kadar destekliyor. Ekran kartının gücü de buna yetiyor.

Dostum V-SYNC; monitörün ile ekran kartının kare hızını görüntü de yırtılma olmaması için birbirine eşitlemesidir. Mesela monitörün 60 değilde 144 hz olsa oyun oynarken 160 hz alsan V-SYNC açınca 144 hz sabitlenir. Ama 130 hz alsan açınca 144 hz sabitlenmez. 130 hz de kalır. Çünkü zaten 144 hz kadar destekliyor. Ekran kartının gücü de buna yetiyor.
Bunu zaten biliyorum.

144 FPS almak zorunda değilsiniz. Yaklaşık 80 FPS üstüne çıktığınızda zaten siz bunu fark edeceksiniz. Sadece oyunlarda değil masaüstünde, uygulamalarda da kendini gösterecektir. Bunun yanında ileriye dönükte bir monitör almış oluyorsunuz. Bir de CS, LoL gibi kolay yüksek FPS veren oyunlar oynuyorsanız sizi fazlasıyla tatmin edecektir.

G-Sync amacı ile V-Sync amacı farklı mı?
Kardeşim gsync ve gsync compilateple türünde iki farklı tür var. Gysnc direk içinde fiziksel modül ver. Compatible olan ise Nvidia tarafından uyumlu gözüken monitörler. Her ikisini de alabilirsin. Ama gsync daha pahalı. Çünkü içinde direk modül varm fiyatı çok uçuruyor. Alacağın monitörler de buna çok dikkat et.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı