144Hz tadını almak için 144FPS şart mı?

225893

Hectopat
Makaleler
1
2K, 144Hz bir monitör almayı planlıyorum ama aklıma takılan bir şey var. Bu 144Hz’ı görüp hissetmek için oyunlarda 144 FPS almamız mı gerekiyor? Çünkü ben oyunlarda şu an kullandığım 60Hz monitörde V-Sync açıyorum ve 60 FPS sabitleniyor. 144Hz monitörde de V-Sync açarsam 60 FPS’de mi sabitlenir? Yoksa 144 mü? Kafam karıştı biraz.

V-Sync aldığınız FPS'i monitörünüzün yenileme hızına göre ayarlar. G-Sync ise monitörünüzün yenileme hızını aldığınız FPS'ye göre ayarlar. Ben böyle biliyorum.
V-Sync 144Hz bir monitörde açıkken maksimum 144 FPS alırım, yırtılma olmaz ama G-Sync 144Hz bir monitörde açıkken FPS sınırı yoktur, yırtılma olmaz. Doğru mu?

E o zaman yırtılmalar da olmaz değil mi? Eğer böyleyse bu G-sync teknolojilerinin anlamı ne? V-sync işimi görüyor benim.
G-Sync bildiğim kadarıyla 120 FPS üstünde açılan, aldığınız FPS monitörün tazeleme hızının altına düşse bile bu hissiyatı yaşatmıyor.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı