144Hz tadını almak için 144FPS şart mı?

225893

Hectopat
Makaleler
1
2K, 144Hz bir monitör almayı planlıyorum ama aklıma takılan bir şey var. Bu 144Hz’ı görüp hissetmek için oyunlarda 144 FPS almamız mı gerekiyor? Çünkü ben oyunlarda şu an kullandığım 60Hz monitörde V-Sync açıyorum ve 60 FPS sabitleniyor. 144Hz monitörde de V-Sync açarsam 60 FPS’de mi sabitlenir? Yoksa 144 mü? Kafam karıştı biraz.

V-Sync aldığınız FPS'i monitörünüzün yenileme hızına göre ayarlar. G-Sync ise monitörünüzün yenileme hızını aldığınız FPS'ye göre ayarlar. Ben böyle biliyorum.
V-Sync 144Hz bir monitörde açıkken maksimum 144 FPS alırım, yırtılma olmaz ama G-Sync 144Hz bir monitörde açıkken FPS sınırı yoktur, yırtılma olmaz. Doğru mu?

E o zaman yırtılmalar da olmaz değil mi? Eğer böyleyse bu G-sync teknolojilerinin anlamı ne? V-sync işimi görüyor benim.
G-Sync bildiğim kadarıyla 120 FPS üstünde açılan, aldığınız FPS monitörün tazeleme hızının altına düşse bile bu hissiyatı yaşatmıyor.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…