145 metre santral uzaklığı ile beklenildiğinden daha az hız almak

Baki akdemir

Kilopat
İyi günler dilerim arkadaşlar. Millenicom aboneliğim vardı ve aldığım hız 35 Mbps idi, ayrıca taahhütsüz olması sebebiyle faturama ayda bir zam geliyordu. Bu sorunlardan ötürü bana alt yapımın 75 Mbps desteklediğini ve haziran 2025'e kadar sabit fiyat garantisini vaat eden Merkür Net'e geçiş yaptım. Pazartesi günü bilgiler gönderildi ve bende kurulumu yaptım ancak 75 yerine 50 Mbps hız aldım. Birkaç teknik destek görüşmesinden sonra Merkür Net'ten iki farklı cevap aldım; ilki bölgemde çalışma olduğundan ötürü hızımın böyle olduğu; haftaya düzeleceği yönündeydi. Bugün ise WhatsApp destek hattından port dolabımın maksimum 55 Mbps desteklediği cevabını aldım. Santrale olan uzaklığı ve modem arayüz değerlerimi ek olarak ekliyorum; Sizce hangisi doğru olabilir?

Dosya Ekleri

• Santral e olan uzaklık..png
    Santral e olan uzaklık..png
    62 KB · Görüntüleme: 47
  • Modem arayüz.png
    Modem arayüz.png
    10,4 KB · Görüntüleme: 46
Modem değerlerinden 63 Mbps gözüküyor max ve 55 Mbps’ye sabitlenerek SNR değerinin daha da düşmemesi sağlanmış.
Bu sabitleme İSS firmasının yapmış olduğu bir şey mi? Birde fark ettiğim sorunlardan bir tanesi modem arayüzümdeki Hata(Pkts) oranı gün içinde çok artıyor; 100 binlere vurduğu bile oluyor. İstediğim hızı alamamamın sebebi bu da olabilir mi?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı