14900K vs 14900KF

• Konuyu başlatan v1axe
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 18
  • Görüntüleme 776
Kf de GPU yok. Onun haricinde aynı işlemciler. Yalnız oyun için 7800x3D ve 9800x3D gibi işlemciler var. Tabiri caizse tokatlıyor. 9800x3D'ye OC yaparsan performansı uçar.

7800x3D kullanıyorum bu arada. Yine olsa yine AMD alırdım. L3 önbellek Intel'e kıyasla 3 kat daha fazla. Doğal olarak oyun performansı da daha iyi.
Eki Görüntüle 2396301
fark dediğiniz kadar var ama anakartım belli hocam şimdi yeni anakart alacak olursam maliyet biraz fazla oluyor

Eski anakartı satabilirsiniz.
1 hafta önce rus ruleti tarzı bir şey oynadım bilgisayarda sorun vardı sorunun işlemci ya da anakarttan olduğunu düşünüyordum işlemciye nazaran anakartın fiyatı biraz daha düşüktü bende sorunu yeni anakart alarak çözmeye çalıştım ama sorun işlemciden kaynaklı olduğu için patladım 😅

1 hafta önce Rus ruleti tarzı bir şey oynadım bilgisayarda sorun vardı sorunun işlemci ya da anakarttan olduğunu düşünüyordum işlemciye nazaran anakartın fiyatı biraz daha düşüktü bende sorunu yeni anakart alarak çözmeye çalıştım ama sorun işlemciden kaynaklı olduğu için patladım 😅

Elindeki Anakart yaklaşık 10K değerinde 2.elden satarak güzel bir B650 anakart alabilirsin, belki zorlarsan X870 anakart bile bulabilirsin. Zaten 14900K alacak bütçen varsa bu da 20K bütçen olduğu anlamına gelir. 13K´ya 9700X alıp eski anakartını satıp üzerine ekleyerek X870 anakart alabilirsin.

1 hafta önce Rus ruleti tarzı bir şey oynadım bilgisayarda sorun vardı sorunun işlemci ya da anakarttan olduğunu düşünüyordum işlemciye nazaran anakartın fiyatı biraz daha düşüktü bende sorunu yeni anakart alarak çözmeye çalıştım ama sorun işlemciden kaynaklı olduğu için patladım 😅

Hocam sorun varsa PC'de, bunu tespit etmek açısından bencmark testleri çok yararlı oluyor.

Hocam sorun varsa PC'de, bunu tespit etmek açısından bencmark testleri çok yararlı oluyor.
sorunu tespit ettim hocam işlemci

Elindeki Anakart yaklaşık 10K değerinde 2.elden satarak güzel bir B650 anakart alabilirsin, belki zorlarsan X870 anakart bile bulabilirsin. Zaten 14900K alacak bütçen varsa bu da 20K bütçen olduğu anlamına gelir. 13K´ya 9700X alıp eski anakartını satıp üzerine ekleyerek X870 anakart alabilirsin.
dediğin doğru hocam da lanet olsun ki intel sevdam beni bu hallere getirdi

Aralarında hiç fark yok kral ama entegre grafik senin için lazımsa 14900k al.
entegre grafik ekran kartlı bir bilgisayara artısı ya da eksisi var mı ?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı