15.000 - 16.000 Bütçeli Kasa Toplama

Hocam değerli yorumun için teşekkürler öncelikle. Sanırım işlemcide AMD'ye doğru kayıyorum ama şu voltaj sorununu biraz daha araştıracağım. Ram hakkında CL16 ve CL18 nedir, gecikme oranı gibi bir şey mi acaba?
Üstad gecikme ve hız ile bir bağlantısı olduğunu biliyorum fakat tam matematiksel karşılıklarını bilmiyorum o yüzden bilgi kirliliği yaratmak istemem. Ne kadar az olursa o kadar iyi oluyor öyle diyim ben sana :) Diğer konuda ise iyice araştır en son içine sinen parçayı seç. Forumlar öyle hal aldı ki herkes parti tutar gibi firma tutuyor kimsenin lafıyla iş yapmamanı öneririm, sadece fikir al ve içine sineni seç. Hayırlı olsun şimdiden :)

Aceleniz yoksa biraz beklemenizi öneririm, 30 serili kartlar ve 10. nesil işlemciler çıkacak. Ama önemli değil derseniz, 9900KS için çok sağlam bir hava akışı ve sıvı soğutma gerekli. Tuf serisi anakartlardan uzak durmanızı öneririm, Ek olarak 2080Tİ 2080 den baya güçlü hocam en azından bu bütçeye süper takın derim.
Birde Ryzen serisi sorunlu değil, amd işlemci konusunda baya güvenilir. Ekran kartı olarak bütçeye amd zaten önerilmez fakat işlemci konusunda katılmıyorum.
İyi de bu işin sonu yok ki. Bahsettiğiniz şeyler yaza doğru veya yazın tanıtılacak. Firmalar tarafından %10-20 arası performans artışı olduğu söylenicek. Yeni oldukları için gereksiz pahalı fiyatlara satılacaklar. Sonra yıl biticek, yeni seri söylentileri yine ortaya çıkıcak ve bu sefer de onları bekleyin mi diceksiniz?

Bu konuyu araştırıp göz önünde bulunduracağım hocam. Zaten Gaziantep'te yaşıyorum, burdaki tüm teknolojik market ve şubeleri dolaşarak hepsine bir liste verip en son fiyatlarını soracağım burada bazı ciddi indirimler sağlayabiliyorlar bu tür büyük sistemlerde.

Hocam neden böyle düşündüğünüzü de paylaşabilir misiniz, sebebini ve ne kadar süre bekleme tavsiyesinde bulunduğunuzu?

Hocam 30 serisi kartlar çıkacak fakat sonuçta onların da fiyatları aşağı yukarı en az bu civarlarda olur diye düşünüyorum ne zaman çıkacakları da belli değil, zaten 2080 Super'e dönmeye karar verdim biraz araştırdıktan sonra. TI şu an bütçemi gerçekten aşıyor.

İşlemci konusuna gelince bu konuda voltaj problemi olduğundan bahsediliyor, şu an elimde link yok fakat tekrar bakınırsam bulabilirim işlemcinin voltaj ayarını yapamadığından bu da bazı FPS, donma vs sorunlara sebep olabildiği yazılıyor, bu konuda bir bilginiz var mıdır paylaşır mısınız?

Bu bahsettiğiniz hava akışı için tavsiye ettiğiniz bir kasa var mı? Ve konuda bahsedilen soğutucular yeterli olmayacak gibi gözüküyor eğer durum söylediğiniz gibi ise. Bir de 9900KS kullanan birisi olarak AMD Ryzen işlemciyi intel yerine tavsiye eder misiniz hocam? Ryzende voltaj problemlerinden bahsediliyor bu da kafamda ciddi soru işaretleri oluşturuyor sonuçta küçük meblağlardan bahsetmiyoruz. :)

Yerine tavsiye ettiğiniz bir soğutucu var mıdır hocam?

• Sonuç olarak, işlemci konusunda şu an için çok kararsızım Ryzen-voltaj problemi konusunda beni kullanan veya bilgisi olan birisi aydınlatabilir mi acaba? Kafam Intel 9900KS ve AMD Ryzen 9 işlemci arasında çok karışıklıkta kaldı.
  • RTX 2080 Super serisi almaya karar verdim, daha iyi olacak ve bütçeye herkesin söylediği gibi daha mantıklı.
  • RAM olarak da GSKILL 3600 Mhz almayı düşünüyorum biraz araştırdım.
  • Eğer işlemciyi Ryzen 9 alacak olursam, buna uygun soğutucu ve anakart tavsiyeleriniz nasıl olacaktır acaba yardımcı olabilir misiniz?
  • Bütçem ise şu an 16-17 bin arasında oldu. 17.500'e kadar esnetebilirim.
Yorumlarınızı bekliyorum, teşekkürler.

Hocam selamlar. Nzxt Kraken X72 aldım. Bugün montajını yaptım güzelce size de tavsiye ederim. Ben güç kaynağı ile hazır olarak Aerocool Quartz Pro 1000W modelini aldım. Full Tower bir kasa ve içerisine ek olarak fan bağlama imkanınız var. Oldukça ferah bir kasa elbette daha iyileri vardır, arkadaşlar önerirler muhtemelen ama sürpriz indirimle 2080Tİ alınca çok bütçem kalmadığından ve biraz acelem olduğundan belirttiğim kasayı aldım :) Memnunum bir sıkıntısı yok. Havalandırma olarak da gayet iyi bana göre. Anlamış bulunuyorum ki yüksek performans işlemciler için sıvı soğutma şartmış :) Full yükte 80~83 dereceleri gören sıcaklık değerim max 65~67 arasında. Ben istediğimi yakaladım siz de umarım benzer şekilde halledersiniz.

Üstad gecikme ve hız ile bir bağlantısı olduğunu biliyorum fakat tam matematiksel karşılıklarını bilmiyorum o yüzden bilgi kirliliği yaratmak istemem. Ne kadar az olursa o kadar iyi oluyor öyle diyim ben sana :) Diğer konuda ise iyice araştır en son içine sinen parçayı seç. Forumlar öyle hal aldı ki herkes parti tutar gibi firma tutuyor kimsenin lafıyla iş yapmamanı öneririm, sadece fikir al ve içine sineni seç. Hayırlı olsun şimdiden :)

Teşekkürler öyleyse biraz daha araştırıp içime sineni alacağım artık napalım. :)

@VirtuosoTheFour Sistemin şimdiden hayırlı olsun. Amaç oyun ise işlemci tercihin mükemmel. Tebrik ederim.

Teşekkürler.

Hocam selamlar. Nzxt Kraken X72 aldım. Bugün montajını yaptım güzelce size de tavsiye ederim. Ben güç kaynağı ile hazır olarak Aerocool Quartz Pro 1000W modelini aldım. Full Tower bir kasa ve içerisine ek olarak fan bağlama imkanınız var. Oldukça ferah bir kasa elbette daha iyileri vardır, arkadaşlar önerirler muhtemelen ama sürpriz indirimle 2080Tİ alınca çok bütçem kalmadığından ve biraz acelem olduğundan belirttiğim kasayı aldım :) Memnunum bir sıkıntısı yok. Havalandırma olarak da gayet iyi bana göre. Anlamış bulunuyorum ki yüksek performans işlemciler için sıvı soğutma şartmış :) Full yükte 80~83 dereceleri gören sıcaklık değerim max 65~67 arasında. Ben istediğimi yakaladım siz de umarım benzer şekilde halledersiniz.
2080 Ti kartını hangi fiyata yakaladınız acaba? :) Yani bu kasa ve soğutucu yeterli oluyor diyorsunuz?
Alın geçin

Kasayı bunla değişin.

Şu benim mesajlarıma gülme ifadesi bırakan arkadaşlara oturdukları yerden saçmalamayı bırakıp kendilerini geliştirmelerini öneririm.😘

Bu kasa önerisi ne içindi yani hangi sebepten dolayı?

İlk alıntıdaki kasaya bir arkadaş daha iyi olabilir demişti de o yüzden.
Ryzen bir sistem toplayacaksanız önerim konudaki kişilerin önerilerinin hepsini kapsıyor.

Merhaba forumdaşlar,

Başlıkta belirttiğim gibi bir sistem toplamak istiyorum ve sadece kasaya bütçe ayırdım diğer bileşenlerim yeterince yeni. Benim kafamdaki temel iki bileşen şimdiden belli:
  • İşlemci: Intel® Core™ i9-9900KS Processor
  • GPU: GeForce RTX 2080 8GB OC 256Bit GDDR6 DX12

Ekran kartını Nvidia olarak düşündüm. 2080Ti da düşündüm, fakat araştırdığım kadarıyla aralarında devasa farklar yok ve 2080Ti diğer sistem beklentilerini de kendisiyle orantılı olarak yükseltiyor ayrıca birisi 5-7 bin bandında iken diğeri 10-12 bin bütçesel olarak çok mantıksız geldi 2080Ti.

İşlemci olarak kesinlikle Intel istiyorum, çünkü forumlarda bayağı bir turladım Ryzen ile alakalı sorun yaşayanlar var, evet fiyat olarak da performans olarak da daha iyi fakat Intel'in daha stabil çalıştığını gördüm dolaştığım kadarıyla.

Onun dışında anakart olsun, işlemci soğutma olsun SSD ve RAM'ler olsun tüm yardımlarınıza ve önerilerinize açığım işin içinden bir türlü çıkamadım. Yani kısacası geri kalan bileşenlerdeki tüm yardımlarınız benim için çok iyi olacaktır, bütçem bir canava
Screenshot_20200111-190656_Chrome.jpg
r oluşturmaya çok uygun.

Şimdiden çok teşekkür ederim.

Teşekkürler öyleyse biraz daha araştırıp içime sineni alacağım artık napalım. :)

Teşekkürler.

2080 Ti kartını hangi fiyata yakaladınız acaba? :) Yani bu kasa ve soğutucu yeterli oluyor diyorsunuz?

Bu kasa önerisi ne içindi yani hangi sebepten dolayı?

1 günlük tuhaf bir indirimle 7200TL'ye hepsiburada'dan aldım hocam :) Ekran kartıyla çok işim olmadığından 5700XT veya 2070/S alacaktım ki baktım fiyat 9.500'den düşmüş hemen kaptım :) Kasayı ben beğendim. Full tower olması avantaj. Dediğim gibi daha iyileri vardır aceleyle aldım ama gayet beğendim :) Nzxt kraken x72'de gayet iyi. Aradığım şeymiş şunca zaman :)

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı