Bu konuyu araştırıp göz önünde bulunduracağım hocam. Zaten Gaziantep'te yaşıyorum, burdaki tüm teknolojik market ve şubeleri dolaşarak hepsine bir liste verip en son fiyatlarını soracağım burada bazı ciddi indirimler sağlayabiliyorlar bu tür büyük sistemlerde.
Hocam neden böyle düşündüğünüzü de paylaşabilir misiniz, sebebini ve ne kadar süre bekleme tavsiyesinde bulunduğunuzu?
Hocam 30 serisi kartlar çıkacak fakat sonuçta onların da fiyatları aşağı yukarı en az bu civarlarda olur diye düşünüyorum ne zaman çıkacakları da belli değil, zaten 2080 Super'e dönmeye karar verdim biraz araştırdıktan sonra. TI şu an bütçemi gerçekten aşıyor.
İşlemci konusuna gelince bu konuda voltaj problemi olduğundan bahsediliyor, şu an elimde link yok fakat tekrar bakınırsam bulabilirim işlemcinin voltaj ayarını yapamadığından bu da bazı FPS, donma vs sorunlara sebep olabildiği yazılıyor, bu konuda bir bilginiz var mıdır paylaşır mısınız?
Bu bahsettiğiniz hava akışı için tavsiye ettiğiniz bir kasa var mı? Ve konuda bahsedilen soğutucular yeterli olmayacak gibi gözüküyor eğer durum söylediğiniz gibi ise. Bir de 9900KS kullanan birisi olarak AMD Ryzen işlemciyi intel yerine tavsiye eder misiniz hocam? Ryzende voltaj problemlerinden bahsediliyor bu da kafamda ciddi soru işaretleri oluşturuyor sonuçta küçük meblağlardan bahsetmiyoruz.
Yerine tavsiye ettiğiniz bir soğutucu var mıdır hocam?
- Sonuç olarak, işlemci konusunda şu an için çok kararsızım Ryzen-voltaj problemi konusunda beni kullanan veya bilgisi olan birisi aydınlatabilir mi acaba? Kafam Intel 9900KS ve AMD Ryzen 9 işlemci arasında çok karışıklıkta kaldı.
- RTX 2080 Super serisi almaya karar verdim, daha iyi olacak ve bütçeye herkesin söylediği gibi daha mantıklı.
- RAM olarak da GSKILL 3600 Mhz almayı düşünüyorum biraz araştırdım.
- Eğer işlemciyi Ryzen 9 alacak olursam, buna uygun soğutucu ve anakart tavsiyeleriniz nasıl olacaktır acaba yardımcı olabilir misiniz?
- Bütçem ise şu an 16-17 bin arasında oldu. 17.500'e kadar esnetebilirim.
Yorumlarınızı bekliyorum, teşekkürler.