15.000 TL 5600X Sistem Önerisi

Reggae Shark 35

Hectopat
Bütçe, monitör ve klavye mouse ile birlikte ₺15.000‘dir.
Masaüstünü, ekran kartı hariç diğer parçalarını orta-yüksek arasında özellikli toplamak istiyorum. Oyunla işim yok daha çok mühendislik tasarımları yapıyorum. O yüzden GTX serisi olabilir, ileride model yükseltirim. Önereceğiniz markalar var mı? Yanlışım varsa düzeltin.

İşlemci: Ryzen 5600X
SSD'de Samsung EVO serisi ve RAM'de ise Kingston, diğerlerine göre bayağı kaliteli diye biliyorum.
Anakartta ise ASUS'un B450M diye düşünüyorum. Sizce nasıl bir sistem toplamalıyım?

Donanım arşivinin 10k yazdığı sisteme bakabilirsin şu an 12k ama 5600x ve 3060ti var istediğin özellikler ile dahil 15k denk geliyorsa alabilirsin

RAM konusunda satın aldığınız marka değil asıl çipi üreten marka önemli. Kabaca 3 önemli şirket var. Samsung, Sk-hynix, micron. Satın aldığınız marka ne olursa olsun kabaca bu markalardan alıp soğutucu takıp satarlar.

SSD konusunda Samsung, Seagate, Corsair, Sabrent iyidir.

Ramde de 3600 Mhz Cl16 idealdir. Marka pek fark etmez çok ucuza kaçmadığınız sürece.

B550 çipset anakart alırsanız 4. nesil Nvm-E SSD leri ve son nesil ekran kartları için daha iyi olur.

İş için Nvidia ekran kartları Amd'den daha iyi an itibariyle.

Sinerji'de iyi 3060ti ekran kartlı 5600x hazır sistemler var. 12 GB VRAM kullanacağınız programlara daha uygunsa, 3060 da düşünebilirsiniz.

RAM konusunda satın aldığınız marka değil asıl çipi üreten marka önemli. Kabaca 3 önemli şirket var. Samsung, Sk-hynix, micron. Satın aldığınız marka ne olursa olsun kabaca bu markalardan alıp soğutucu takıp satarlar.

SSD konusunda Samsung, Seagate, Corsair, Sabrent iyidir.

Ramde de 3600 Mhz Cl16 idealdir. Marka pek fark etmez çok ucuza kaçmadığınız sürece.

B550 çipset anakart alırsanız 4. nesil Nvm-E SSD leri ve son nesil ekran kartları için daha iyi olur.

İş için Nvidia ekran kartları Amd'den daha iyi an itibariyle.

Sinerji'de iyi 3060ti ekran kartlı 5600x hazır sistemler var. 12 GB VRAM kullanacağınız programlara daha uygunsa, 3060 da düşünebilirsiniz.
PARÇALARMODELFİYAT
İŞLEMCİRyzen 5 5600X2900
ANAKARTMSI MGP B550 Gaming Edge1835
RAM2x8 3600 MHz Corsair1190
SSDSamsung 970 Evo Plus NVMe 1TB1660
EKRAN KARTI
MONİTÖR2000
POWER SUPPLYCooler Master MWE 600W 80+ Bronze630
SOĞUTUCU1000
KASAMsi MAG Force 100r700
KLAVYE / MAUSE
HOPARLÖR

Gibi dolduruyorum boşlukları.. PSU, sıvı soğutma ve kasa hakkında detaylı teknik bilgim yok :( önerilere açığım

Ekran kartı yokken 12K olmuş bile. Çip sorunu ve kripto bitmeden hazır sistemden başka çare yok gibi.

Hava soğutma önerileri: arctic 34 e sports duo, Scythe Fuma 2,
Sıvı soğutma: arctic freezer II 240 mm ve daha büyüğü (kasanın desteklemesi önemli), silverstone pf 240 ya da daha büyüğü. 5600x için sıvı soğutmaya gerek yok bile.

XPG core'u çok öneriyorlar PSU olarak. Seasonic en iyilerindendir ama pahalıdır. Gigabyte almayın o yeter. Bilindik markaların Gold verimliliğine sahip olanları üzmez. Model ismini aratarak fabrikasyon hatası olup olmadığına bakabilirsiniz forumlarda.

Ekran kartı yokken 12K olmuş bile. Çip sorunu ve kripto bitmeden hazır sistemden başka çare yok gibi.

Hava soğutma önerileri: arctic 34 e sports duo, Scythe Fuma 2,
Sıvı soğutma: arctic freezer II 240 mm ve daha büyüğü (kasanın desteklemesi önemli), silverstone pf 240 ya da daha büyüğü. 5600x için sıvı soğutmaya gerek yok bile.

XPG core'u çok öneriyorlar PSU olarak. Seasonic en iyilerindendir ama pahalıdır. Gigabyte almayın o yeter. Bilindik markaların Gold verimliliğine sahip olanları üzmez. Model ismini aratarak fabrikasyon hatası olup olmadığına bakabilirsiniz forumlarda.
Hazır sistemlerde hep bilinmedik markalar kullanıyorlar ve ne kadar götüreceği bile belli değil güvenemiyorum.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı