15.000 TL bütçe ile ekipman önerisi

ard50500

Hectopat
Makaleler
2
Merhaba arkadaşlar. 2 hafta sonra 250sr alacağım nardo gri. Bana 15-17 arasında ekipman tavsiyesi yapabilir misiniz acaba? Ayrıca yazlık ekipman atarsanız daha iyi olur çünkü kışın da ben yaz gibi giyinen birisiyim.

Alacaklarım:

• Ceket. (Alsammı hala emin değilim kaska daha fazla bütçe ayırmak isterim.)
  • Kapalı kask (yanında renkli güneş vizörlerinden olsa çok iyi olur mavi, ayna rengi gibi).
  • Eldiven.
Pantolon düşünmüyorum diz koruma düşünüyorum ileride.
Ayakkabı almak istemiyorum ilerleyen zamanlarda almam daha iyi olur.

Son düzenleme:
Hayırlı olsun. Pantolon ve ayakkabı neden düşünmüyorsun? Onları kıymeti yok mu hocam? Kaza yapınca onlar etkilenmiyor mu?

Mont olarak burdan istediğin herhangi mevsimlik montu seçebilirsin. Şu anki mevsimden ötürü önerim Zifiri ya da Alfa olur. Daha sonrasında yazın bi tane Efil alırsın. Ekipman işin biter. Riderdenim

Pantolon da aynı şekilde. Zifiri, Poyraz ve Alfa benim favorilerim. Yazın da iş görür hepsi. Kışın da bulunduğun ile göre bir içlik giyerek soğuk problemini çözersin. Riderdenim

Kask olarak bunun aşağısına düşmemeni öneririm. Scorpion Exo 491 Evo Code Kapalı Motosiklet Kaskı Bej / Mavi Fiyatı ve Özellikleri

Eldiven için Held ve Knox öneririm. Şahsi önerim mevsime göre bu olur. Ben Sivas'ta -3'te 2 saat motor sürebildim bu eldivenle. Bana mısın demedi. Held Madoc GORE-TEX Korumalı Motosiklet Eldiveni Fiyatı ve Özellikleri

Bütçeyi tamamlıyor zaten burası böyle. Ayakkabıyı da bir sonraki ay alırsın.

Hayırlı olsun. Pantolon ve ayakkabı neden düşünmüyorsun? Onları kıymeti yok mu hocam? Kaza yapınca onlar etkilenmiyor mu?

Mont olarak burdan istediğin herhangi mevsimlik montu seçebilirsin. Şu anki mevsimden ötürü önerim Zifiri ya da Alfa olur. Riderdenim

Pantolon da aynı şekilde. Zifiri, Poyraz ve Alfa benim favorilerim. Riderdenim

Kask olarak bunun aşağısına düşmemeni öneririm. Scorpion Exo 491 Evo Code Kapalı Motosiklet Kaskı Bej / Mavi Fiyatı ve Özellikleri

Eldiven için Held ve Knox öneririm. Şahsi önerim mevsime göre bu olur. Held Madoc GORE-TEX Korumalı Motosiklet Eldiveni Fiyatı ve Özellikleri

Cevapların için teşekkür ederim ilk öncelikle hocam. Pantolon ve ayakkabı düşünmemenin nedeni bütçemin az gelmesi bu bütçeye 8-10 civarına kask ve geri kalanı ceket ve eldivene harcamak istiyordum. 1-2 Ay sonrada elime para geçince pantolon ve ayakkabıya geçmek istemiştim. Almışken kaliteli alıyım diyorum yani kısaca.
Attığın kask modelini hiç duymadım hocam aslında internetten izlediğim videolarda bu bütçeye agv öneriyorlardı genellikle en düşük modellerini. Ayrıca attığınız kaskın nardo gri bir motora uygun rengi varmıdır ?

Attığınız ceketlere baktım gözüme güzel gözüken hiç gelmedi. Dainesse nin modelleri çok güzel gözüküyor 2. elde temiz olanlara aklım kaçmıyor değil korumalıklarını değiştirip alırım büyük ihtimalle olmazsa yine ona benzer modellere bakmayı düşünüyorum

Attığınız eldiveni kaydettlim listeye

Pantolon olarak Korumalı Motosiklet Pantolonu buranın izmir mağazasını ziyaret etmiştim buradan almayı düşünüyorum dediğim gibi elime para geçince.

Anladım. Gördüğün üzere elindeki bütçeyle alabileceğin 4 ekipman var. O bütçeye 1 tane ekipman da alabilirsin ama akıllıca olan koruyabildiğin kadar fazla yeri korumak. Motosiklete başlayacaksan bunun şakaya gelmeyeceğini bilmen gerek. 250SR'a binip de 80 ile gezmeyeceğini ikimiz de biliyoruz. 15 ile giderken yaptığın kazada bile bütün vücudunun parçalanma, zedelenme riski varken o süratlerde ekipmansız sürmeyi bırak, yanından bile geçmeni önermem. BikerJeans pantolonlarında koruma olmaz. Ek olarak korumaya da para vermen gerekir. Senin gibi yeni başlayan ve bütçesi kısıtlı olan birisi için geçerli değil.

Scorpion'a gelecek olursak da attığım linkten bütçeye uygun kaskları görebilirsin. 2206 sertifikası var. En güncel güvenlik sertifikasıdır.

Mont için de görünüşten önce güvenlik gelir. Sen montu tipine göre alıyorsun ama yukarda yazdığım gibi güvenliğe önem vermen gerek ilk etapta. Dainese, Rev'it, Held, Knox... Hepsi Level 2 koruma kullanan firmalar. RiderDenim de Level 2 korumalar kullanır. Ülkenin önde gelen motosiklet eğitmenleri, bu işten para kazanan youtuberlar dahi RiderDenim kullanır. Güvenlik açısından kuşkusuz bir şekilde kullanabilirsin demek istiyorum uzun lafı kısası. Tipe bakarak ekipman alınmaz. Hata edersin. Başına bir iş geldiğinde "keşke" demek yerine "iyi ki" diyebilecek durumda kalmak istiyorsan dediğim önerileri kendi önceliğin olan görünüşün/tarzın önüne koymanı umarım.

Hocam biliyorum tabikide görünüşe bakılmaz ama beni motora iten şey görünüş ve görünüşünü sevmediğim şeyi zevk almadığım şeyi binmek istemem açıkçası yani gerekirse motora binmem paramı biriktiririm zevk alıcağım beni motor sürmeye iten şeyi alırım. umarım anlamışsınızdır.
İlk başta 4riders modellerinden alıcaktım montu sonra 2. el dainesse dikkatimi çekmişti.

Böyle bir eldiven arıyordum en kısa zamanda alacağım teşekkürler.
Yazlıkta önerebilir misiniz?

Yazlık olarak bunu ve şu an stokta olmayan bir Knox modelini kullanıyorum.

Mont olarak buradan istediğin herhangi mevsimlik montu seçebilirsin. Şu anki mevsimden ötürü önerim zifiri ya da alfa olur. Daha sonrasında yazın bir tane efil alırsın. Ekipman işin biter. Riderdenim

Pantolon da aynı şekilde. Zifiri, poyraz ve alfa benim favorilerim. Yazın da iş görür hepsi. Kışın da bulunduğun ile göre bir içlik giyerek soğuk problemini çözersin. Riderdenim

Eldiven için held ve Knox öneririm. Şahsi önerim mevsime göre bu olur. Ben Sivas'ta -3'te 2 saat motor sürebildim bu eldivenle. Bana mısın demedi. Held Madoc GORE-TEX Korumalı Motosiklet Eldiveni Fiyatı ve Özellikleri

Hocam bende madoc GTX almayı düşünüyorum, şehir içinde soğuk havalarda özellikle hissiyatı nasıl rahat mı benim için en büyük kriter bu. Bende held cold champ GTX var acayip kalın şehir içinde kullanamıyorum, tuşlara bile basamıyorum. Uzun yolda kullanmayı düşünüyorum bende ki eldiveni.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı