15.000 TL bütçe ile RTX sistem önerisi

Bütçe
13000
1661887769745.png

GameGaraj'da böyle bir sistem var. Bilgisayar almak bu kadar zor ve dertli olmamalıydı.

Tercihimi alttaki gibi yapacağım yüksek ihtimal. Testlerini falan izledim hiçbir sorun gözükmüyor. Online benchmark yaptığım zamanda hiçbir sıkıntı yok. Vaktinizi ayırıp yanıt verdiğiniz için teşekkür ederim hepinize.

Intel i3 12100F.
ASUS Prime H610M-E
16 GB RAM (2x8)
RTX2060.
ASUS TUF Gaming 550W 80+ Bronze.
512 GB M.2 SSD.
=14.513 ₺

İşlemci olarak i3 10100F düşünülebilir. Araştırdığım zaman RTX2060 beslediğini öğrendim.

Son düzenleme:
Ama
Tercihimi alttaki gibi yapacağım yüksek ihtimal. Testlerini falan izledim hiçbir sorun gözükmüyor. Online benchmark yaptığım zamanda hiçbir sıkıntı yok. Vaktinizi ayırıp yanıt verdiğiniz için teşekkür ederim hepinize.

Intel i3 12100F.
ASUS Prime H610M-E
16 GB RAM (2x8)
RTX2060.
ASUS TUF Gaming 550W 80+ Bronze.
512 GB M.2 SSD.
=14.513 ₺

İşlemci olarak i3 10100F düşünülebilir. Araştırdığım zaman RTX2060 beslediğini öğrendim
Kazimlanmak istiyorsunuz hayırlı olsun diyelim

Ama.

Kazimlanmak istiyorsunuz hayırlı olsun diyelim.

Hocam piyasada 15.000 TL bandında "kaliteli" diyebileceğimiz pek fazla sistem yok bunu kabul edelim. Nereden baksam 10 tane test videosu izlemişimdir hiçbir sorun gözükmüyor, işlemciyi 10100F'e düşürdüğüm zaman kimi oyun ve çözünürlüklerde %30 bandında darboğaz yapabiliyor buyüzden 12100F ön tercih olacak. Üsttede bir arkadaşımızın dediği gibi HDD ilk aşamada eklemeyeceğim. Benim zaten kusursuz olacak, tek bir sıkıntı bile yaşamak istemiyorum düşüncesi yok, beni uzun süre idare etmesini istiyorum, buna kazıklanmak denemez. 15.000 TL bandında bilgisayar aradığımız zaman yok o kötü yok bu kötü oluyor. İyi bilgisayar almak şu anda tamamen şans işi olmuş durumda, kaliteli bir bilgisayar için en aşağı 20.000 TL gözden çıkarmak gerekiyor. İzlediğim testlerde hemen hemen her yeni nesil oyunlarda FPS 100'ün altına düşmüyor, ani droplar girmiyor ve en önemlisi gözle görülür aşırı bir darboğaz yapmıyor, bunları göz önünde bulundurarak karar verdim. Ücreti ön planda tutmam gerekirse bunun çok çok üstünde bilgisayarlar karşıma çıkıyor. Umarım anlatmak istediğimi anlamışsınızdır.

İşte i3 10100F - RTX2060 testleri:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

İşte i3 12100F - RTX2060 testleri:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Hocam piyasada 15.000 TL bandında "kaliteli" diyebileceğimiz pek fazla sistem yok bunu kabul edelim. Nereden baksam 10 tane test videosu izlemişimdir hiçbir sorun gözükmüyor, işlemciyi 10100F'e düşürdüğüm zaman kimi oyun ve çözünürlüklerde %30 bandında darboğaz yapabiliyor buyüzden 12100F ön tercih olacak. Üsttede bir arkadaşımızın dediği gibi HDD ilk aşamada eklemeyeceğim. Benim zaten kusursuz olacak, tek bir sıkıntı bile yaşamak istemiyorum düşüncesi yok, beni uzun süre idare etmesini istiyorum, buna kazıklanmak denemez. 15.000 TL bandında bilgisayar aradığımız zaman yok o kötü yok bu kötü oluyor. İyi bilgisayar almak şu anda tamamen şans işi olmuş durumda, kaliteli bir bilgisayar için en aşağı 20.000 TL gözden çıkarmak gerekiyor. İzlediğim testlerde hemen hemen her yeni nesil oyunlarda FPS 100'ün altına düşmüyor, ani droplar girmiyor ve en önemlisi gözle görülür aşırı bir darboğaz yapmıyor, bunları göz önünde bulundurarak karar verdim. Ücreti ön planda tutmam gerekirse bunun çok çok üstünde bilgisayarlar karşıma çıkıyor. Umarım anlatmak istediğimi anlamışsınızdır.

İşte i3 10100F - RTX2060 testleri:

İşte i3 12100F - RTX2060 testleri:

Dostum işte böyle bir sistemin sırf 1 TB harddisk var diye uzun gideceğini düşünmüyorum.
Önemli olan performans

Illa NVIDIA alacaksaniz 12100F + 2060 alin ama benim onerim kesinlikle ekran karti konusunda AMD'den yana. Nicin NVIDIA kart alacaksiniz? Surucu problemlerinden falan korkuyorsaniz o sorunlarin cogu RX 6000 serisinde cozuldu.

Illa NVIDIA alacaksaniz 12100F + 2060 alin ama benim onerim kesinlikle ekran karti konusunda AMD'den yana. Nicin NVIDIA kart alacaksiniz? Sürücü problemlerinden falan korkuyorsaniz o sorunlarin cogu RX 6000 serisinde cozuldu.

12100F ve RTX2060 ikilisini oluşturdum kafamda, umarım mecbur kalıp da 10100F almak zorunda kalmam fakat 10100F'te üzen bir performans göstermemiş yukarıdaki test videolarında.

Dostum işte böyle bir sistemin sırf 1 TB hard disk var diye uzun gideceğini düşünmüyorum.
Önemli olan performans.

Performans ön planda zaten i3 12100F ile RTX2060 çok iyi bir ikili oluyor.

12100F ve RTX2060 ikilisini oluşturdum kafamda, umarım mecbur kalıp da 10100F almak zorunda kalmam fakat 10100F'te üzen bir performans göstermemiş yukarıdaki test videolarında.

Performans ön planda zaten i3 12100F ile RTX2060 çok iyi bir ikili oluyor.
Hocam neden NVIDIA sart sizin icin?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı