15.000 TL Mining sistemi tavsiyesi

YigitllCelik

Hectopat
Daha fazla  
15K Civarı bir bütçem var bütcemi artırabilirim 15 yerine 17 verip daha iyi bir kazanç sağlıcaksam aradaki farka deyecekse daha da yükseletebilirim başlangıçta böyle
Bir bütçe ile başlamak istiyorum. 1 Adet ekran kartıda olur 2 adetde daha sonrasından ekran kartları ekliceğim için fiyat performans bir tavsiye istiyorum.
Bir de (fiyat örnek olarak) 5.000klık bir ekran kartı 30 MH kasıyor 10.000klık 55 MH kasıyor 2 adet 30 MH olandan almak nekdar mantıklı olur aradaki elektrik ücretine vs değer mi en mantıklısı nasılsa bir tavsiye istiyorum.

15k civarı bir bütçem var bütcemi artırabilirim 15 yerine 17 verip daha iyi bir kazanç sağlıcaksam aradaki farka deyecekse daha da yükseletebilirim başlangıçta böyle.
Bir bütçe ile başlamak istiyorum. 1 adet ekran kartıda olur 2 adetde daha sonrasından ekran kartları ekliceğim için fiyat performans bir tavsiye istiyorum.
Bir de (fiyat örnek olarak) 5.000klık bir ekran kartı 30 mh kasıyor 10.000klık 55 mh kasıyor 2 adet 30 mh olandan almak nekdar mantıklı olur aradaki elektrik ücretine vs değer mi en mantıklısı nasılsa bir tavsiye istiyorum.

RX 6800 60mh veriyor diye biliyorum. Tabii ki de fark eder elektrik fiyatı 2 tane kart çalıltırmak var 1 tane çalıştırmak var. Ama 1.5 katı güç tüketir. Yani 2 tane 30 mh kart yerine Q tane 60 mh şık kart aldığında 1.5 30 mh ekran kartı çalıştırmışsın gibi elektrik harcar aşağı yukarı. Ayrıca 1 tane slot doldurulacağına 2 tane slot dokdurursun. 2 tane RX 6800 alacağın yere 4 tane 30 mh şık kart alarak daha fazla anakart masrafı edersin.

1 tane RX 6800 veya XT modeli alabilirsin bir tane anakart (çoğusuna riser ile birlikte 2 tane ekran kartı takılıyor). Düzeltme:fiyatı pahalıymış.

İnşallah anlamışsındır. Ben öneri verdim sen araştır. İnternette kaç mh veriyor kartlar ne kadar kazandırıyor hepsi yazıyor.

Son düzenleme:
Şu zamanlarda mining'e yatırım yapmak için ya ekran kartlarını çok pahalıya alacaksın ya da ikinci el ilanları kovalayacaksın. Ekran kartı olarak RTX 3060 LHR V2 önerebilirim. En son baktığımda Amazon Japonya'dan getirilmiş, kutusu açılmamış 3060'lar 7500 TL civarına bulunabiliyor. Tek sıkıntısı garantisi olmuyor. 34mh 110w kazım gücüne sahip tanesi. Aslında bu fiyatlara GTX 1660 Super ya da GTX 1660 Ti gibi kartlar da tercih edilebilir ama hazır yeni alıyorken 3000 serisinin Ethereum dışında diğer coin'lerde de getiri çok yüksek. Anakart olarak x16 ve x1 yuvasının sayısına bakın, DDR2 olsa bile yeterli olur. Güç kaynağı olarak zaten fazlaca rehber var, kendi planınıza göre bir model seçebilirsiniz.
2 tane RX 6800 veya XT modeli alabilirsin bir tane anakart (çoğusuna riser ile birlikte 2 tane ekran kartı takılıyor).
O fiyata 2 tane RX 6600 XT almanız bile çok zorken nasıl RX 6800 önerebiliyorsunuz?

Şu zamanlarda Mining'e yatırım yapmak için ya ekran kartlarını çok pahalıya alacaksın ya da ikinci el ilanları kovalayacaksın. Ekran kartı olarak RTX 3060 LHR V2 önerebilirim. En son baktığımda Amazon Japonya'dan getirilmiş, kutusu açılmamış 3060'lar 7500 TL civarına bulunabiliyor. Tek sıkıntısı garantisi olmuyor. 34mh 110W kazım gücüne sahip tanesi. Aslında bu fiyatlara GTX 1660 Super'ya da GTX 1660 Ti gibi kartlar da tercih edilebilir ama hazır yeni alıyorken 3000 serisinin Ethereum dışında diğer Coin'lerde de getiri çok yüksek. Anakart olarak X16 ve X1 yuvasının sayısına bakın, DDR2 olsa bile yeterli olur. Güç kaynağı olarak zaten fazlaca rehber var, kendi planınıza göre bir model seçebilirsiniz.

O fiyata 2 tane RX 6600 XT almanız bile çok zorken nasıl RX 6800 önerebiliyorsunuz?

Ben fiyatını 8000 diye hatırlıyordum. Yanlış yazmışım pardon. RTX 3060 olabilir.

En mantıklısı kesinlikle RX 580 veya 1660 Süperlerdir. Uyguna RX 5700 bulabilirseniz orası ayrı tabii. 17 falan verebilirsen RX 580 veya 1660 Super'li 3'lü rig kurabilirsin...

3060ti LHR olsa bile mantıklı geleceği de düşününce. Ethereum kazımı bitince altcoin potansiyeli güzel, kazmak istemezsen de oyuncular için ikinci elde daha iyi piyasası olacak.

En mantıklısı kesinlikle RX 580 veya 1660 süperlerdir. Uyguna RX 5700 bulabilirseniz orası ayrı tabii. 17 falan verebilirsen RX 580 veya 1660 Super'li 3'lü rig kurabilirsin...

RX 580 alıp ne yapacak ki? ETH 2.0 geldiğinde o kartlar 2 bin edecek elinde kalacak hiç mantıklı önermiyorsunuz anlık değil uzun vadeli bakın bu işe ETH'nin sonu artık yakın yeni ve diğer algoritmalarda da iyi mh veren kartlar alınmalı artık RTX 3000 serisi gibi.

RX 580 alıp ne yapacak ki? ETH 2.0 geldiğinde o kartlar 2 bin edecek elinde kalacak hiç mantıklı önermiyorsunuz anlık değil uzun vadeli bakın bu işe ETH'nin sonu artık yakın yeni ve diğer algoritmalarda da iyi mh veren kartlar alınmalı artık RTX 3000 serisi gibi.

Bu kartlar şu anda bile ETH bittiğinde ergo ve ETH 2.0'dan ciddi kar edecek konumda. Bu fiyata fiyat performans olarak kesinlikle RX 580 ve 1660 Super öneririm. Bunlardan üçlü rig kursan 17'ye falan işi halledip 95 mh alırsın. Senin bahsettiğin RTX 3080 20.000 TL'den aşağı bulamazsın. 3060 desen en fazla bir tane alırsın.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı