En son 7-8 ay önce Cyberpunk oynadım ve yanılmıyorsam düşük ayarlarda 40-70 FPS arası değişken oranlar alıyordum. Gözle görülür bariz FPS kırılmaları elbette oluyordu ama tüm hikayeyi ve oyunu bitirmemi engellemedi. Ekran kartı beni bir süre idare etse yeterli olur çünkü gelecekte istek ve tercihime göre yeni nesil bir ekran kartı alabilirim. Bu yüzden geleceğe yönelik ortalama veya ortalamanın biraz üstü DDR5 bileşenleri şimdiden almak ve gelecekte ihtiyaç dahilinde ekran kartını yenilemek.
RTX 2070 varken ki beklentim RDR2, Cyberpunk gibi oyunları FPS düşük olsa bile en azından takılma olmadan akıcı oynamak, Counter Strike 2, Apex Legends gibi oyunlarda ise yüksek performansla oynamak. fakat Rust gibi oyunlarda en azından +100 fps almak. Yeni bir ekran kartı alırsam zaten bunları sorun edeceğimi sanmıyorum çünkü performans sorunum olmayacak. Hazır satılan bazı sistemlere göz gezdirdiğim zaman 30.000 TL bandında 7500F ve 4060 kombolarını görüyorum. Fakat PSU, Kasa, RAM, Anakart seçimleri oldukça düşük kaliteli olduğu için bu stratejiyi izliyorum. Temel bileşenlerin kaliteli ama F/P olmasından yanayım. AMD ekran kartlarına bir önyargım yok çünkü haklarında en ufak bir bilgim bile yok ve bir tercih de bulunmam gerekirse bunu Nvidia'dan kullanırım.
Daha önce Intel Skylake 6500 kullanırken yine aynı stratejiyle önce ekran kartı olarak 2070'i almıştım. Darboğaz sorunu yaşıyordum ama sonra sırasıyla bu konuda bahsettiğim sistemi topladım. Görünüşe göre Anakart, İşlemci ve RAM'in ömrü daha erken bitti. Çünkü Google Chrome'da bile yavaş açılma, takılma gibi sorunlar yaşıyorum.