15.000 TL'ye 2K 27 inç IPS monitor önerisi

Bütçe
15000-20000 TL

Melih Enes Bakal

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Selamlar, Ryzen 7 7800x3D ve RTX 4070 Ti Super model ekran kartli bir sistemde kullanmak icin 2K ve 27 inc monitor arayisi icerisindeyim. Aradigim monitor 144+ Hz degerine sahip olmali ve renkler benim icin cok onemli, dogru renkleri gorebilecegim bir panele ihtiyacım var. VA veya TN gibi paneller olmamalilar kesinlikle. Bütçem 15-20k bandinda. MSI MAG274QRF qd E2 modelli dikkatimi cekti diyebilirim. Dell modelleri de oldukca iyi duruyor gibi. Marka olarak MSI olmasi 1-0 onde olacagini belirtmeliyim ama zorunlu degil, sadece MSI olmasi iyi olur

Son düzenleyen: Moderatör:

Dell Alienware AW2724DM 27 inç 180Hz 1ms QHD Adaptive Sync Fast IPS Gaming Monitör Hocam buyurun: %100 sRGB panel, 180 Hz, 2K

Hocam bu model daha iyi degil midir? %150 sRGB ve quantum dot var.

Hocam sRGB %97 yetersiz gelir gibi, şu an kullandigim Optix MAG274R modelinde bile %132 sRGB var.

Hocam iki panelin de güçlü yanları var. HDR600 desteği olduğu için öneride bulundum. Ancak "HDR400'de bana yeter, benim için renk doğruluğu daha da önemli." derseniz, MSİ daha iyi tabii ki.

Hocam sRGB %97 yetersiz gelir gibi, şu an kullandigim Optix MAG274R modelinde bile %132 sRGB var.
Siz yanlış bakmışsınız. %136 SRGB %98 DCI-P3 ve %94 Adobe RGB destekli.

Mag modeli de alınır ama aradaki renk kalite farkını hissedeceğinizi veya anlayacağınızı çok düşünmüyorum. O yüzden hem daha ucuz hemde 240hz diye önerdim.

Anladim hocam teşekkür ederim, hem fiyat hem marka uyumu hem de daha iyi renkler bulundurmasi nedeniyle MSI MAG274QRF qd E2 modelini tercih edecegim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…