4K monitörle 4070 Ti Super ile oyun oynarken istediğiniz FPS değerlerini alamamanız çok olası, siz renk doğruluğuna önem verdiğiniz için iş amaçlı kullanma ihtimaliniz nedeniyle yolladım o modeli. Ben de 32-inch 4K alıp bir sorun nedeniyle iade etmek zorunda kaldım, daha düşük ölçeklendirme ile daha fazla alan görebileyim diye almıştım. Hangi monitörün (sizin için) daha iyi olacağının cevabı temel ihtiyacınıza göre değişir (oyun, iş, film izlemek vs gibi).
Aşağıdaki linkte almayı alternatiflerinizden MAG 274qrf QD-E2'nin incelemesi mevcut. Test edilen monitörde DCI-P3 değeri %98, sRGB %157, 9, parlaklık 458 nit, kontrast değeri 1:1370 çıkmış. Ortalama Delta'e değeri 1'in altında diyor incelemede ki çok iyi değer bu fakat sizin alacağınız monitörde bu değerler bir tık daha iyi ya da kötü olabilir. Hafif sızma var kenarlardan demiş incelemeyi yapan hanımefendi ki bu da şans işi, aldığınız monitörde daha iyi de kötü de olabilir.
Eki Görüntüle 2232906
Dell'in rtings inceleme linkini aşağıya ekledim. Dell'in HDR desteği var fakat Edge-lit local dimming özelliği (kenar aydınlatmalı bölgesel aydınlatma gibi saçma bir şekilde çevirebiliyorum) kapatılamıyormuş HDR açıkken. 16 bölgeliymiş local dimming özelliği ki bu genelde görüntüyü bozan, monitörde local-dimming var yazsın diye konulan bir saçmalık bence ki açık olduğunda kontrast 1:671'e düşüyor. Dell'i alırsanız HDR açtığınızda siyahlar büyük ihtimalle rahatsız edecektir sizi.
The Dell Alienware AW2724DM is a budget-friendly 27-inch, 1440p gaming monitor. Part of the Alienware gaming monitor lineup, it's a lower-end model than the Dell...
www.rtings.com
HDR veriminin yüksek olması parlaklığa bağlı bir olay, siz renk gamutunu öne çıkarmışsınız gibi alım tercihinde. Berkayz87 G274Qpx'ün kontrastının incelemelerde 1:1500'e çıktığını belirtmiş (MSI sitesinde 1:1000). Gerçek hayatta teknik özelliklerdeki değerlerden farklı olabiliyor monitörlerin değerleri (kontrast, parlaklık, Delta'e vb). Aynı model monitörden iki tane alsanız da aynı olmuyor, minör farklar oluyor. Örneğin benim listeme eklediğim XG27Ucs'un kontrastı ASUS tarafından 1:1000 olarak verilse de izlediğim incelemelerde 1:800 civarındaydı, direkt çıkarttım listemden.
Sonuç olarak önceliğiniz oyunsa G274Qpx'i alın, oyun oynarım ama sRGB değeri de benim için önemli diyorsanız MAG 274qrf QD-E2'yi alın. Bu arada G274Qpx'in Adobe RGB değeri de daha iyi ve bana göre bir tık daha iyi bir monitör.