15.000 TL'ye 2K 27 inç IPS monitor önerisi

Bütçe
15000-20000 TL
Hocam ağzı olan konuşuyor. Yok fark yokmuş da bilmem ne, nasıl fark yok kardeşim. %136 sRGB ile %150 sRGB aynı şey mi? Rica ederim hocam, hayırlı olsun.

Tasarımcı adam sRGB bile kullanmaz normalde. Sen bana gelmiş %136sRGB ile %150sRGB kıyaslıyosun.

Eğer tasarımcı adam cidden tasarımla uğraşıyorsa, renk önemliyse zaten Adobe RGB veya DCI-P3 modunda kullanması gerektiğini bilir monitörü. sRGB sen ben gibi oyuncu için renkler daha canlı ve güzel görünsün diye var.

Ayrıca %100 sRGB sonrası monitör Hz değeri gibi aradaki fark giderek azalır. Nasıl aslında 60Hz'den 144'e geçtiğin etkiyi yaşaman için minimum 280 veya 360Hz monitöre geçmen lazım bunda da aynı şekilde. %100 üstünde renk farkı giderek azalır yoksa her monitöre gider %150sRGB koyarlardı.

Son düzenleyen: Moderatör:

Hocam bu model daha iyi degil midir? %150 sRGB ve quantum dot var.
Bu tip renk gamutu çok geniş monitörler aşırı doygun (oversaturated) olabiliyor ya da kullananlara öyle gelebiliyor. Yabancı dilde de olsa inceleme videosu izleyin almadan önce.

4k olarak aşağıdaki modeli de değerlendirebilirsiniz, renk gamutu geniş ve inceleme videolarında 500 nit civarı parlaklığı var. Fiyatı 18-19bin aralığında, belki bütçenizi aşabilir tabii.

Son düzenleme:
Bu tip renk gamutu çok geniş monitörler aşırı doygun (oversaturated) olabiliyor ya da kullananlara öyle gelebiliyor. Yabancı dilde de olsa inceleme videosu izleyin almadan önce.

4k olarak aşağıdaki modeli de değerlendirebilirsiniz, renk gamutu geniş ve inceleme videolarında 500 nit civarı parlaklığı var. Fiyatı 18-19bin aralığında, belki bütçesinizi aşabilir tabii.

Bende onu anlatmak istedim ama yani çok bilgili olmayan bir arkadaş durumu biraz yanlış anlattığı için.

4k olarak aşağıdaki modeli de değerlendirebilirsiniz, renk gamutu geniş ve inceleme videolarında 500 nit civarı parlaklığı var. Fiyatı 18-19bin aralığında, belki bütçesinizi aşabilir tabii.

Hocam çok doğru bir yere değindiniz. Ben de bu sebeple %100 sRGB monitör önerdim, aşırı doygun (oversaturated) olmasın diye.

O zaman bu yazdığın ne bak kendinle çelişiyosun.

Ayrıca HDR'da HDR 600 falan hepsi boş iş. HDR dediğin HDR 1000 olur
Hocam bir yanlış anlaşılma söz konusu. Konu sahibi alacağı monitörde direttiği için öyle yazmak zorunda kaldım yoksa aşırı doygun (oversaturated) olmasın diye sRGB'nin %100 olmasına dikkat ettim.

O zaman bu yazdığın ne bak kendinle çelişiyosun.

Ayrıca HDR'da HDR 600 falan hepsi boş iş. HDR dediğin HDR 1000 olur

Hocam bir yanlış anlaşılma söz konusu. Konu sahibi alacağı monitörde direttiği için öyle yazmak zorunda kaldım yoksa aşırı doygun (oversaturated) olmasın diye SRGB'nin %100 olmasına dikkat ettim.

Gerçek HDR bana göre de HDR 1000 ama MiniLED monitörler maalesef gelmiyor ülkemize. HDR 600 aşırı kötü değil hocam, HDR 400 ve aşağısı konusunda haklısınız.
Çinli kanallar düzgün incelemeler yapıyor, ben genelde altyazı çevirisiyle ya da Google Translate görüntü çevirme ile onları izleyip fikir ediniyorum. Konu sahibine inceleme izlemesini tavsiye etme nedenim bazı monitörlerde ayarlarla oversaturation'ın (aşırı doygunluğun) önüne geçilebiliyor.
Aşağıdaki incelemede yukarıda verdiğim MPG-274URF-QD modeli için oversaturation'ı başarılı bir biçimde göstermiş. Farklı renk ayarlarıyla/profilleriyle örneklemiş bu durumu.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleme:
Gerçek HDR bana göre de HDR 1000 ama miniled monitörler maalesef gelmiyor ülkemize. HDR 600 aşırı kötü değil hocam, HDR 400 ve aşağısı konusunda haklısınız.

Çinli kanallar düzgün incelemeler yapıyor, ben genelde altyazısı çevirisiyle ya da Google Translate görüntü çevirme ile onları izleyip fikir ediniyorum. Konu sahibine inceleme izlemesini tavsiye etme nedenim bazı monitörlerde ayarlarla oversaturation'ın önüne geçilebiliyor.

Aşağıdaki incelemede yukarıda verdiğim MPG-274URF-QD modeli için oversaturation'ı başarılı bir biçimde göstermiş. Farklı renk ayarlarıyla/profilleriyle örneklemiş bu durumu.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hocam bana destek verdiğiniz için çok teşekkür ederim. Seçtiğim monitörde özellikle HDR600 bulunmasına dikkat ettim ve önerimi buna göre yaptım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı