15.000 TL'ye anakart ve sistem yükseltme önerisi

Purple

Kilopat
Merhaba,

Mevcut sistemim AM4 ve oldukça eski kalıyor. Upgrade zamanı geldi ama bütçesel problemler var. Kasım indirimlerini değerlendirmek ve en azından bazı parçaları yükseltmek istiyorum ama anakart konusunda kafam çok karışık. Çok fazla model ve değişken söz konusu gibi görünüyor.

Mevcut sistem:
Anakart: ASUS TUF B450 Plus.
İşlemci: 5600X.
RAM: 2x8GB 3200 MHz DDR4.
GPU: 6700XT.

İlk aşamada 7800x3D işlemci ve 6000MHz CL30 2x16 GB RAM almayı düşünüyorum. Alacağım anakart ileride upgrade edeceğim sistem ile optimizasyon açısından problemi olmasın ve daha sonrası için Upgrade'e imkan sağlasın istiyorum.

Bütçem olduğunda;
CPU 9800x3D'e upgrade olacak.
GPU 5080 Super'e upgrade olacak.
Gen5 M.2 alınacak.

Fiyat olarak değil de marka ve model olarak önerilerinizi bekliyorum.

Hocam gen5 ssdler bence hala pahalı ve gereksiz gen4 günümüzde oldukça yeterli bence, eğer işiniz çok büyük dosyaları aktarmak falansa gen5 düşünülebilir tabii.

RAM fiyatları şu an gereksiz yüksek normal fiyatlara inmesini bekleyin inince XPG Lancer'ya da Lexar Ares 2nd gen bakarsın ikisi de kaliteli RAM.Suanda almanı önermem.

Anakart olarak bu fiyatına göre dopdolu bir anakart.

Hocam gen5 ssdler bence hala pahalı ve gereksiz gen4 günümüzde oldukça yeterli bence, eğer işiniz çok büyük dosyaları aktarmak falansa gen5 düşünülebilir tabii.
Gen5 konusunda yorumlarınız doğru ama gerçekten uzun vade götürecek bir anakart planlıyorum. Buna Gen5 fiyatlarının ucuzladığı yıllar dahil :)

RAM fiyatları şu an gereksiz yüksek normal fiyatlara inmesini bekleyin inince XPG Lancer'ya da Lexar Ares 2nd gen bakarsın ikisi de kaliteli RAM.Suanda almanı önermem.

Ram olarak XPG Lancer takibimde, fiyatı düşerse alacağım.

Anakart olarak X670E baya iyi görünüyor, tavsiye için teşekkürler.

Tomahawk modeli için ne düşünüyorsunuz? Aralarında bir fark var mıdır? Kozmetik olarak daha fazla hoşuma gitti, fiyat farkına değer mi sizce?

Son düzenleme:

Tomahawk modeli için ne düşünüyorsunuz? Aralarında bir fark var mıdır? Kozmetik olarak daha fazla hoşuma gitti, fiyat farkına değer mi sizce?

Tomahawk daha iyi bir model ama suanlik fiyatına değmez hocam neredeyse X670E Carbon fiyatında. Geçen ay 12 civarlarında satılıyordu bende alacaktim kaçırdım stok olmadığından fiyatı yüksek. Eğer tekrar 12K ya düşerse alabilirsiniz yoksa o 14K ya şunu alın derim.

Gen5 konusunda yorumlarınız doğru ama gerçekten uzun vade götürecek bir anakart planlıyorum. Buna gen5 fiyatlarının ucuzladığı yıllar dahil :)

RAM olarak XPG Lancer takibimde, fiyatı düşerse alacağım.

Anakart olarak X670E bayağı iyi görünüyor, tavsiye için teşekkürler.

Bu arada İncehesap'ta X870 Aorus Elite şu an 12.799 almak isterseniz kaçırmayın derim.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı