15.000 TL'ye kadar 2K 240 Hz monitör önerisi

eminkisir

Femtopat
Merhaba dostlar,

Yeni bir PC toplayacağım RX 9070 XT ve Ryzen 7 7800 X3D'li, bunun için 10-15k bandından alabileceğim 2K-240Hz monitör arayışı içindeyim. Bu bandda alınabilecek monitörler nelerdir? En iyi tercih hangisidir? Yardımcı olursanız çok sevinirim. Bütçeyi çok iyi bir seçenek olması durumunda arttırabilirim.

Son düzenleyen: Moderatör:

1764001108004.png

Bana bu monitörden önerildi.
Yarın elime geçince detaylı bir şekilde yazacağım

Ktc ilk defa duyuyorum, özellikleri güzel duruyor. Güvenebileceğim bir marka mı ? Kullananların yorumları nasıl ?

İncelemelerinizi bekliyoruz.

Yeni bir konu açmaya gerek yok sanırım o yüzden burdan ilk izlenimlerimi yazayım.

Önceden ASUS VP249 qgr kullanıyordum (1080p 144 Hz)
Bu monitöre ilk geçtiğimde aradaki fark gözle görülür bir seviyedeydi.

Yaklaşık yarım saat 1 saat kullanımdan sonra monitor el ısıtacak seviyede ısınıyor kötü mü bilmiyorum.

Renk olarak
İlk geldiğinde soluk, parlaklığı düşük ve turuncuya yakın bir seviyede bir görüntü veriyordu.
Ayarlarını yaptıktan ve birkaç küçük değişiklikten sonra görüntü net, renkli ve güzel bir hâle geldi.

Bulanıklılık sorunu yok.
Ölü pikselle karşılaşmadım.
Işık süzme sıkıntısı yok.
Monitor overclock ayarı açılmazsa 240 hze kadar destek veriyor.

Kutu içeriği;
1 adet 2.3 HDMI kablosu.
1 adet 1.4 DP kablosu.
Masa için stant (standın arkasında kulaklık tarzı şeyleri asmak için bir bölme var)
Duvar aparatı.
Güç kablosu.

HDR: Bunu nasıl yorumlarım bilmiyorum da sdr ile HDR arasında bayağı bir fark var.

Hoparlör: Ses kalitesi bir monitör için yeterli ve ses yüksekliği de iş görür.

Ek not: Bu güç kablosunu taktığımız portu sıkıntılı mı anlamadım ama tam girmiyormuş hissiyatı veriyor.

Hocam ısınma normaldir çoğu monitörde olur. 144 ile 240hz arasındaki fark oyunlarda çok etki ediyor mu?

Hocam ısınma normaldir çoğu monitörde olur. 144 ile 240Hz arasındaki fark oyunlarda çok etki ediyor mu?

60 FPS'ten 144e ilk geçtiğin vakit olur ya onun gibi bir şey.

144'te de akıcı bayağı ama 240a geçince kaymak gibi kayıyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı