15.000 TL'ye kadar sistem önerisi

Jankiy

Hectopat
Daha fazla  
13000-15000 TL bandında bir oyuncu bilgisayarı toplamak istiyorum ekteki bilgisayar ilgimi çekti ben de teknoloji sever dostlarıma danışmak istedim. 5 yıl falan bilgisayar alma fırsatım olmaz o yüzden en iyi performansı verecek sistemi toplamak istiyorum.

Bu fiyat bandındaki önerilerinizi bekliyorum şimdiden herkese teşekkür ederim.

Attığınız sistem gayet güzel, isterseniz 650W PSU seçebilirsiniz. Çok büyük bir meblağ istemiyor.

İyi mi? Çok net yanlışınız var. Biraz daha araştırıp öyle yönlendirin insanları lütfen. i5 12400F hem 5600'den iyidir hem de ileriye dönüklük anlamında daha mantıklıdır.

CPU benchmark, versus.com, epey.com youtube.com buralardan karşılaştırmalara bakabilirsiniz 5600 hem daha ucuz hem daha kaliteli.

CPU benchmark, versus.com, epey.com youtube.com buralardan karşılaştırmalara bakabilirsiniz 5600 hem daha ucuz hem daha kaliteli.

Çok istiyorsa aynı fiyata 5600X alabilir 12400F ile.

Çok istiyorsa aynı fiyata 5600X alabilir 12400F ile.
Hocam siz hangi cpu benchmark’lara hangi youtube videolarına bakıyorsunuz çok merak ediyorum hala aynı yanlış şeyi savunuyorsunuz. Çoklu çekirdekte ryzen 5600 tabi ki iyi doğru ama sadece çoklu çekirdekte. Kalan tüm karşılaştırmalarda 12400f önde. Çoklu çekirdek oyunlardan daha çok iş istasyonları, render, yazılım vs için çok daha önemlidir. Genelde oyunlar tekli çekirdek performansına bakar. Lütfen yukarıda da belirttiğim gibi BİRAZ DAHA araştırıp öyle yönlendirin. Daha ucuz ve alınabilir tabi ki kötü demiyorum gayet iyi ve yeterlidir ryzen 5600 bir önceki sistemimde kullandım çok yüksek sıcaklık değerlerinde çalışması dışında asla şikayetim yoktu. Ryzen 5600, i5 12400f’ten daha çok güç tüketir ve daha sıcak çalışır. Buna rağmen işlemci ağırlıklı olmayan oyunların hemen hepsinde i5 12400f’in gerisindedir. Daha kaliteli olduğu kime göre neye göre mesela? İkiside çok kaliteli işlemciler.

Hocam siz hangi cpu benchmark’lara hangi youtube videolarına bakıyorsunuz çok merak ediyorum hala aynı yanlış şeyi savunuyorsunuz. Çoklu çekirdekte ryzen 5600 tabi ki iyi doğru ama sadece çoklu çekirdekte. Kalan tüm karşılaştırmalarda 12400f önde. Çoklu çekirdek oyunlardan daha çok iş istasyonları, render, yazılım vs için çok daha önemlidir. Genelde oyunlar tekli çekirdek performansına bakar. Lütfen yukarıda da belirttiğim gibi BİRAZ DAHA araştırıp öyle yönlendirin. Daha ucuz ve alınabilir tabi ki kötü demiyorum gayet iyi ve yeterlidir ryzen 5600 bir önceki sistemimde kullandım çok yüksek sıcaklık değerlerinde çalışması dışında asla şikayetim yoktu. Ryzen 5600, i5 12400f’ten daha çok güç tüketir ve daha sıcak çalışır. Buna rağmen işlemci ağırlıklı olmayan oyunların hemen hepsinde i5 12400f’in gerisindedir. Daha kaliteli olduğu kime göre neye göre mesela? İkiside çok kaliteli işlemciler.
Çoklu çekirdekli benchmarkları bilmiyorum ben bir şeye bakarken oyun benchmarklarına bakarım ve genellikle bana hitap eden oyunlarda 5600 daha iyi iş çıkarıyor o yüzden.

Çoklu çekirdekli benchmarkları bilmiyorum ben bir şeye bakarken oyun benchmarklarına bakarım ve genellikle bana hitap eden oyunlarda 5600 daha iyi iş çıkarıyor o yüzden.
Anladım o zaman size hitap eden birkaç rekabetçi oyun performansı için 5600 daha kaliteli daha performanslı yorumu yapmayın. Bu çok yanlış yönlendirme oluyor. Genel anlamda ikisi arasındaki farkları açıklamaya çalıştım. İntel tek çekirdek performansından dolayı oyunlarda daha performanslı olur. Valorant gibi işlemci ağırlıklı oyunlarda ryzen 5600 bir tık daha performanslı olur doğrudur. Oyun benchmarklarına baktığınızda da i5 12400f’in genel anlamda daha performanslı olduğunu farketmeniz lazımdı. Siz sadece kendi oynadığınız oyunlara bakmışsınız. Olay bu. Konu açılma amacından sapıyor. Benim söyleyeceklerim bu kadar 😀

Technopat Haberler

Geri
Yukarı