15.000 TL'ye monitör önerisi

Bütçe
15.000TL

ichroxy

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
・AMD Ryzen 5 7600X
・MSI B650-P WIFI
・Galax RTX 4060 EX 1-Click OC
・Neoforza Trinity (2x16) 7200Mhz CL34
・Kingston KC3000 1TB
・Arctic Liquid Freezer II 240mm
・Lian Li Lancool II
Merhaba 15.000 TL bütçem var ve 1080p bir monitor almak istiyorum (RTX 4060'a sahip olduğum için 2K monitör düşünmüyorum). Monitörü her ne kadar FPS oyunları için kullanacak olsam da hikayeli oyunlar da oynuyorum, aklımdaki bazı monitörleri aşağıya bırakıyorum sizce hangisi alınır? Şimdiden öneri ve cevaplarınız için teşekkürler. (not1: Farklı model önerisi vermek isteyen olursa alabilirim, not2: Daha önceden ASUS'un VG279QM monitörünü 6 sene kullanmıştım ve memnundum)

1080P için bence bu kadar pahalı modellere gerek yok.
240hz ve üstü başka hangi düzgün model var bilmiyorum, şu an AOC'un 24G2ZU modelini kullanıyorum hiç memnun değilim ondan değiştirmek istiyodum. (Zamanında ucuz diye almıştım, gün geçtikçe "Keşke düzgün bi şey alsaydım da buna katlanmasaydım" dedirtti)

Nesinden memnun değilsin? Özellik olarak gayet iyi monitör.
Maalesef sadece özellik olarak, inanılmaz derecede ghosting yaşıyorum, hareketli hareketsiz her nesne bulanık ve gecikme süresi çok fazla gibi (14 yaşımdan beridir monitör test ederim bu kadarını görmedim) arkadaşlarımdaki herhangi bir 60hz monitör bile benimkinden daha akıcı hissettiriyor, sistemimde de bir sorun yok. Ben de zamanında ucuz diye almıştım fakat hiç memnun kalmadım 1.5 senedir burnumdan getirdi desem yeridir. (Muhtemelen hayatımda asla AOC marka monitor tercih etmeyeceğim) Ne kadar doğru yaptığımı bilmemekle beraber aşağıdaki konudan bakıp bir fotoğraf bırakacağım.
https://www.technopat.net/sosyal/konu/monitoerde-ghosting-nasil-anlasilir.2060745/

Dosya Ekleri

• 20241020_123535.jpg
    20241020_123535.jpg
    58,7 KB · Görüntüleme: 27
@ichroxy Ghosting varmış evet. Gecikme süresi de 0.5 MPRT, GTG değil o da 4-5 MS GTG'ye tekabül ediyor. Çoğu monitörde ghosting oluyor zaten önemli olan kullanımını ne kadar etkilediği. Senin durum baya kötüymüş anlaşılan. AOC kötü bir marka değil normalde.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı