15.000TL İle Oyun İçin Sistem Toplama

batuhan can

Hectopat
Daha fazla  
Günümüz ve gelecek 10 senenin neredeyse bütün MOBA, MMPORG, FPS ve Open World oyunlarını en az yüksek düzeyde oynamak istiyorum. İşlemci olarak Ryzen 1800X, ekran kartı olarak GTX 1080 düşünüyorum. Bütçem yaklaşık 10-15 bin TL. Ömürlük ya da uzun süre kullanabileceğim oyun bilgisayarı önerir misiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bence siz 5 binlik sistem alın 10 bine de şahin alın binin. 5 binlik sistem de ultrada oynatır. Hayali sistem kokusu alıyorum...

Arkadaşın dediği gerçektende doğru boşuna masraf yapıyorsunuz. 5 bin tllik hatta 3,5 bin tl lik bir bilgisayar sizin istediğiniz oyunları ultrada açabilecek kapasitede olabilir. Onun yerine bir sistem toplayıp her sene güncel ekran kartı,işlemci takabilirsiniz

Yalnız arkadaş 10 yıla kadar çıkacak bütün oyunları açmak istiyor. 5000 TL ile bu mümkün değil. En azından hatırı sayılır bir grafik ayarında.
Dostum dediğim gibi boşuna harcama yapıyor. Her sene güncel ekran kartı takıp kafasını rahata sokabilir.

10 sene kısmını okumadım.
Ona da bir önerim var. 5000 TL'ye toplasın, 10.000 TL'yi saklasın 2 yılda bir ekran kartı alır ultrada oynatabilecek. RX 480 veya 470 gibi bir kart.

Hatta 3 yıl bile aynı ekran kartıyla oynayabilir.

Dostum dediğim gibi boşuna harcama yapıyor. Her sene güncel ekran kartı takıp kafasını rahata sokabilir.
Boşuna harcama yaptığı kısmı göreceli bir şeydir. Belki alan kişiye göre israf değil. Buna siz karar vermezsiniz.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı