15-16 bin TL'ye GPU önerisi

Thehelforce

Femtopat
Daha fazla  
Arkadaşlar, önceliğim ekran. Bütçem 15-16K civarı. Kafamdaki 4060 serisi ama hangi marka bilemedim, çok çeşidi var. Bu konu hakkında bilgisi olan yardımcı olabilir mi?
Şu an kullandığım işlemci AMD Ryzen 5 3600.
-
Ekran kartını aldıktan sonra da aynı fiyat aralığında işlemci almayı düşünüyorum. Darboğaz vs. olmadan 4060 yanına hangi ekran kartı veya başka bir ekran kartı da olabilir, ne alabilirim?

4060 makul bir tercih sıfır kartlar arasında Nvidia zorunluluğu yoksa 7700 XT iyi bir tercih olacaktır dlss ve rtx den vazgeçmek gerekiyor benim fikirimi soracak olursanız vaktiniz varsa temiz kullanılmış 2.el 3080 Ti bulunabilir bu bütçelerde.

O fiyat aralığında 7800XT düşünebilirsiniz. Fakat işlemci haliyle yeterli kalmayacaktır. AM4 sistem için bu kartı 1080P'de destekleyebilecek tek işlemci Ryzen 7 5700x3D. Onun da fiyatı 8-9k arası sanırım. Önerdiğim ekran kartıyla 4060 arasında ciddi güç farkı var. Bu şekilde AM4 tabanlı güzel bir sisteme sahip olabilirsiniz.

Arkadaşlar, önceliğim ekran. Bütçem 15-16K civarı. Kafamdaki 4060 serisi ama hangi marka bilemedim, çok çeşidi var. Bu konu hakkında bilgisi olan yardımcı olabilir mi?
Şu an kullandığım işlemci AMD Ryzen 5 3600.
-
Ekran kartını aldıktan sonra da aynı fiyat aralığında işlemci almayı düşünüyorum. Darboğaz vs. olmadan 4060 yanına hangi ekran kartı veya başka bir ekran kartı da olabilir, ne alabilirim?
Rx 7700 xt yanına da r5 7500f

Dediğim gibi RX 7700 XT alıp yanına Ryzen 7 5700x3D işlemcisi kullanabilirsiniz. Bu şekilde DDR4 RAM ve AM4 anakartınızla sisteminiz yine iyi olacaktır. Burada aslında sizin tercihleriniz ön planda olmalı. AM5 sistem dizmek uğraştırıcı. Anakartı, işlemciyi RAM'leri satıp yenilerini almalısınız. A kalite AM4 bileşenleri satıp, aynı bütçede giriş seviyesi AM5 bileşenli sistem dizebilirsiniz ama tüm bileşenler giriş seviyesinde kalır. Bu da bazı konularda şahsen beni memnun etmiyor. Fakat bütçeyi düzeltebilecek durum varsa. Tüm AM4 parçaları satıp, üstüne güzel bir bütçe iyileştirmesi yaparak, AM5 tabanlı orta seviye bileşenli bir sistem toplayabilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı