15-16 saat çalışarak TYT'den 3 ayda kaç net çıkartılabilir?

Redemptionxdd

Hectopat
Katılım
24 Aralık 2020
Mesajlar
95
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ryzen 5 3600
ASUS TUF B450 Pro II
ASUS DUAL RX 6500XT
corsair dominator platinum (2x8gb) 3200mhz
CORSAIR TX650M 650W 80+ Gold Yarı Modüler
SNOWMAN X6 RAİNBOW KULE TİPİ SOĞUTUCU
GAMEFORCE Xmesh Mini 4x120mm A-rgb Usb 3.0 Microatx
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğrenci
Selam. Geç kaldım biliyorum ama sormak istedim YKS'ye şimdi çalışmaya başlayabildim. Sıfırdan başlamak istiyorum 3 ayda kaç net çıkarabilirim? Günlük vaktimi de 15 16 saat ayırabilirim.
Ve yol haritası da lazım 2024 YKS için teşekkürler ilginiz için.
 
Sadece TYT ise 3 ay yeter artar bile eşit ağırlıkta da biraz şansın var verimli çalışırsan ama sayısal ise alanın işin biraz zor şimdiden başarılar.
 
Günde 16 saat ayırmak diye bir şey yok çünkü insansınız. Maksimum çalışabileceğiniz süre her gün azalacak zaten insanla bu yüzden sınava 11. sınıfın yazında çalışmaya başlıyorlar ki yaza kadar verim azalması ile birlikte konuları bitirebilsinler. Üniversite kazanacak bir puan yapabilirsiniz ama iyi bir okul kazanmak temeliniz çok sağlam değilse zor.
 
Kimse günde 16 saat ders çalışamaz. Onda anlaşalım önce. Ki böyle bir soru soruyorsanız daha önce pek ders çalışmadığınızı varsayabilirim. Bu sebeple 16 saat gibi absürd günlük hedeflerden ziyade TYT konularını 3 aya bölüp sonra bu konuları 4'er haftaya bölüp günlük planınızı bu yönde yapmanız daha sağlıklı olur.
 
Sınav son 3 ayda kazanılır dostum. Kendini strese sokmadan hedefin çok çok yüksek değilse tyt için konuşuyorum matematikten 15-20 arasında net yaparsan 300-500 bin arasına girersin tabi türkçe paragrafta kendini hızlandırman ve tarih coğrafya felsefede ful çekmen lazım ki önemli olan türkçe paragrafını geliştirip türkçe ve matematiği üst netlerde tutmak. Ayt için konuşacak olursak edebiyat ve tarih kasar biraz da felsefe yaparsan rahat 100 bine girersin. Ayt için 100 bin çok iyi bir rakam değil fakat üniversite takıntın yoksa seni istediğin bölüme gönderir.
Ek olarak: Bölüm, tercih konusunda kararsızsan benimle iletişime geçebilirsin bilgim dahilinde yardımcı olurum.
 
Hepinize çok teşekkürler 4 ay varmıs yanlış hesaplamışım hedefim çok yüksek değil bilgisayar prog. Okumak onlarda 350puan 500. sıralama ile başlıyor diye biliyorum 2 sene önce çalışmadan 1.399m yapmıstım ve bir de arkadaşımızın dediği gibi konuları bölmeye ihtiyacım var yol haritam yok. TYT sınavına gireceğim AYT de pek istemiyorum şu an.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı