15.6 laptopa soğutucu önerisi

aey25

Decapat
Katılım
4 Mayıs 2021
Mesajlar
15
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Laptopuma çok pahalı olmadan soğutucu almayı planlıyorum. Rampage ürünleri hoşuma gitti. Hangi soğutucuyu almalıyım?
İşlemci i7 12.nesil.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Vakumlu soğutucular da işe yarıyor. 10 Yıllık Lenovo G510 laptopumu soğutuyor ama her 6 ayda bir termal macunların değişmesi gerekiyor
 
Trust GXT 278 var bende de pek bir etkisi olduğunu düşünmüyorum. Zalman markalara bakın derim. Rampage Trust gibi markalar göstermelik gibi 2-3 derece anca düşürüyor.
 
Laptopların yapıları farklı olduğu için, her soğutucu her laptopta işe yaramıyor. En çok İşe yarayan kısmı, laptopların açık tutulması gereken hava giriş ve çıkış mazgallarının kullanıcılarca kapatılmasını engellemesi.

Şu cihazı alabilirsiniz, varsayılan halinde aşağı doğru üflüyor, sizde hava girişleri alttaysa, hava girişlerine denk gelen fanları yukarı doğru çevirin.

 
Soğutucuların faydası bence yük altındayken yok. Arkadaşların demek istediği belki odur. Örneğin benim laptopta şarja takılıyken youtube videosunda belirli bir süreden sonra fan açıyor. Fakat soğutucu çalıştırdığım zaman fan açmıyor veya daha geç ve daha az aralıklarla fan açıyor. Bu senaryo kış ayları için geçerli. Yazın ne olur bilmiyorum. Sonuç olarak yine de soğutucu alacaksanız fazla para vermeye gerek yok gibi.
 

Geri
Yukarı